Інгредієнти:
мясо нутрії – 1,5-2 кг;
морква – 200 грамів;
цибуля ріпчаста – 300 грамів;
часник – 3 зубчики;
сметана – 250 грамів;
сіль, чорний мелений перець – за смаком;
рослинна олія – 200 грамів;
вода – 250 мл;
столовий оцет (9-відсотковий) – 20 мл.
Приготування:
Мясо нутрії залийте водою, додайте оцет і залиште на 2-3 години.
Промийте мясо, промокніть рушником. Розріжте на порційні шматки.
Моркву наріжте кружальцями.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Часникові зубчики дрібно порубайте.
У глибокій сковороді або казані розігрійте олію, посмажте в ній шматки нутрії до рум’яної скоринки, перекладіть в тарілку.
Посипте нутрію сіллю і перцем. Тимчасово відкладіть в сторону.
У ємність, де обсмажувалася нутрія, покладіть овочі і дозвольте їм підрум’янитися.
Покладіть обсмажені шматки нутрії до овочів.
Сметану розведіть рівною кількістю кип’яченої води. Влийте цю суміш в ємність з нутрією і овочами, перемішайте.
Накрийте ємність кришкою, зменшіть під нею вогонь. Тушкуйте нутрію з овочами протягом години.