Інгредієнти:
борошно — 2,5 склянки
яйця — 3 штуки
цукор — 1 стакан
кефір — 250 мл
ванільний цукор — 1 пакетик
рослинна олія — 160 мл
вершкове масло - 200 грамів
родзинки — 80 грам (або інші сухофрукти)
цукрова пудра — для посипання готового кексу
Приготування:
Збиваємо яйця до пишноти, додаємо цукор, продовжуючи збивати.
Потім вливаємо кефір, олію, додаємо ванільний цукор і розпушувач — все перемішуємо вручну до однорідності.
Частинами додаємо борошно і вимішуємо тісто.
Коли тісто для кексу вийшло досить однорідним і досить густим, додаємо родзинки. Також в кекс можна додати подрібнені горіхи, цукати або інші сухофрукти.
Ще раз все перемішуємо тісто для кексу готово. Беремо відповідну форму для випічки змащуємо її рослинною олією або вершковим маслом і виливаємо у форму тісто.
Відправляємо кекс для випічки в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий кекс виймаємо з духовки даємо повністю охолонути.
Перед подачею кекс присипаємо цукровою пудрою.