Інгредієнти:
реберця барана - 1 кг,
нут, можна горох - 2 стакани
вершкове масло - 100 гр, або півпачки,
цибуля - 2 штуки,
айва - 2 штуки,
морква - 2 штуки,
солодкий перець - 2 штуки,
помідори - 5 штук,
часник - 5-6 зубчиків або головка,
гіркий перець або перець чилі - 1 перчина,
солодка паприка - 1 дрібка,
коріандр - 1 дрібка,
гранатовий сік -120 мл,
сіль - за смаком.
Приготування:
Нут або горох замочується з вечора. На наступний день він промивається і відправляється тушкуватися на маленькому вогні на 90 хвилин.
В окрему каструлю закладаються нарізані на частини баранячі реберця, морква і цибуля. На тихому вогні бульйон буде варитися близько години.
Далі овочі викидаються, ребра викладаються на тарілку, а рідину проціджують.
Готове м’ясо з усіх боків обсмажується на розтопленому вершковому маслі.
На жирі, що залишився готуються довільно подрібнені інші овочі. Помідори додаються в сковороду без шкірки.
У бульйон відправляється обсмаження з попереднього кроку, і готовий нут.
Ще через 10 хвилин у суп додається роздавлений часник, дрібно нарізаний гострий перець і айва.
В останню чергу в блюдо відправляються спеції, сіль, гранатовий сік.