Інгредієнти
- 2 кг телячих реберець.
- картопля
- 2 ст.л. рослинної олії
- Сіль до смаку
Для натирання:
- 1 ч.л. меленого кумину
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 0,5 ч.л. паприки
- 1 зубок часнику
- 1 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
Для глазурі:
- 150 мл томатної пасти
- 1 ст.л. олії
- 0,5 ч.л. меленого кумину
- 2 ст.л. меду
- 25 мл оцту
- Сіль та чорний мелений перець до смаку
Приготування:
Інгредієнти для натирання реберець змішати та натерти ними реберця.
Загорнути їх у фольгу й вставити деко з реберцями до розігрітої на 150 ᵒС духовки.
Пекти 1,5-2 години, доки м'ясо почне відставати до кісток.
Картоплю варити до напівготовності.
Відцідити, полити рослинною олією та посолити.
У сотейнику з'єднати всі інгредієнти для глазурі, поставити на середній вогонь й довести до кипіння, постійно помішуючи.
Дістати готові реберця, температуру духовки збільшити до 180 ᵒС. Щедро змастити реберця з двох сторін отриманою глазур'ю, викласти гарячу змащену картоплю.
Вставити реберця з картоплею ще на 30 хвилин до розігрітої духовки й добре підрум'янити.
Дістати з духовки й залишити на 5 хвилин охолонути.