Інгредієнти
Борошно - 350 г, щіп.солі
Цукор - 100 г
Маргарин 80 % жирності або вер. масло - 200 г
Для крему:
Кисломолочний сир - 500 г
Цукрова пудра - 100-120 г( або за смаком)
Ванільний цукор - 10 г
Цедра одного лимона
Вер.масло - 150-170 г
Приготування:
До борошна додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Додаємо маргарин або масло ( можна кімнатної температури) і перетираємо в розсипчасту крихту. Розігріємо сковороду і підсмажуємо крихту без олії до золотистого кольору, постійно помішуючи. Даємо охолонути.
Сир перебити блендером до пастоподібного стану. Додаємо цедру лимона. Вершкове масло (обов'язково кімнатної температури), цукрову пудру і ванільний цукор збиваємо до пишності. Далі в три прийоми додаємо перетертий сир до масла. Вимішуємо масу. Крем готовий .
Кондитерське кільце або форму для випічки простелити ацетатною плівкою(якщо нема,можна вирізати полоси із пергаменту) Ділимо крихту на 4 частини, а крем на 3 частини. Висипаємо одну частину крихти у кільце і розрівнюємо( можна ложкою трішки утрамбувати). Викладуємо крем і розрівнюємо. Так чергуємо крихту зі кремом. Ставимо торт в холодне місце мінімум на 3 години( краще на ніч)