ЦЕЙ ЗАГАДКОВИЙ РАТАТУЙ

ЦЕЙ ЗАГАДКОВИЙ РАТАТУЙ

інгредієнти

Кабачки (молоді) – 1-2 шт.
помідори – 4-5 шт.
баклажани – 2 шт.
гострий червоний перець (за бажанням) – 1/4-1/2 шт.
зелень петрушки – 2-3 гілочки
часник – 1-4 зубчики (за смаком)
оливкова олія – 3 ст.л.
сіль
мелений перець

Для томатного соусу

томати у власному соку (або сезонні помідори) – 400 г
цибуля ріпчаста (за бажанням) – 1 шт.
перець болгарський – 1 шт.
оливкова олія – 2-3 ст.л.
цукор (за бажанням) – 0,5 ч.л.
сіль
мелений перець

Баклажани вимити і нарізати тонкими кружальцями, товщиною 2-3 мм. Посипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин. Промити від солі і обсушити.

Цукіні вимити, обсушити і нарізати такими ж кружальцями, як і баклажани.

Помідори вимити і нарізати кружальцями або півколами (залежно від розміру помідорів).

Приготувати томатний соус.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Перець вимити, вирізати насіннєву коробку і нарізати маленькими кубиками.

Помідори вимити, з боку плодоніжки зробити хрестоподібний надріз, обдати окропом, зняти шкірку і подрібнити у блендері (або нарізати кубиками).

У розігріту з олією каструлю або сковороду викласти цибулю, трохи посолити й обсмажити до м’якості. Покласти перець і смажити, помішуючи, 5 хвилин.

Додати подрібнену м’якоть помідорів, посолити, поперчити, додати цукор і перемішати (можна додати столову ложку кетчупу).

Тушкувати на слабкому вогні, зрідка помішуючи, 10-15 хвилин (можна додати в соус рубану зелень базиліка або петрушки).

На дно форми для запікання викласти половину томатного соусу (соус, що залишився відкласти для подачі).

Укласти овочі рядами, чергуючи: кружальце помідора, кружальце баклажана, кружальце кабачка (поки не буде заповнена вся форма).

Гострий перець вимити і нарізати маленькими кубиками. Петрушку вимити і порубати. Часник очистити і дрібно порубати. З’єднати петрушку, перець, часник і перемішати.

Рататуй посолити, посипати рубаною зеленню з часником і перцем, і скропити олією.

Накрити форму пергаментним папером і запікати 1 годину в нагрітій до 180°C духовці.

Вийняти Рататуй з духовки і дати настоятися 10 хвилин.

Овочі викласти на тарілку і подати з рештою томатного соусу.

Календар свят

Вересень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День знань
2
День нотаріату
34567
День підприємця
8
Міжнародний день грамотності
Міжнародний день солідарності журналістів
9
Міжнародний день краси
День тестувальника
День дизайнера-графіка
10
Усесвітній день запобігання самогубствам
111213
День програміста
День українського кіно
День фізкультури і спорту
14
День працівників нафтової, газової тa нафтопереробної промисловості
День танкових військ
15
Міжнародний день демократії
16
Міжнaродний день охорони озонового шару
17
День HR-менеджера
День рятувальника
181920
День рекрутера
День винахідника і раціоналізатора
День фармацевтичного працівника
21
День працівника лісу
День миру
Міжнародний день миру
22
День партизанської слави
2324252627
День туризму
День вихователя і всіx дошкільних працівників
28
День машинобудівника
2930
День всиновлення
Міжнародний день перекладача
Всеукраїнський день бібліотек
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!