ЦЕЙ ЗАГАДКОВИЙ РАТАТУЙ

ЦЕЙ ЗАГАДКОВИЙ РАТАТУЙ

інгредієнти

Кабачки (молоді) – 1-2 шт.
помідори – 4-5 шт.
баклажани – 2 шт.
гострий червоний перець (за бажанням) – 1/4-1/2 шт.
зелень петрушки – 2-3 гілочки
часник – 1-4 зубчики (за смаком)
оливкова олія – 3 ст.л.
сіль
мелений перець

Для томатного соусу

томати у власному соку (або сезонні помідори) – 400 г
цибуля ріпчаста (за бажанням) – 1 шт.
перець болгарський – 1 шт.
оливкова олія – 2-3 ст.л.
цукор (за бажанням) – 0,5 ч.л.
сіль
мелений перець

Баклажани вимити і нарізати тонкими кружальцями, товщиною 2-3 мм. Посипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин. Промити від солі і обсушити.

Цукіні вимити, обсушити і нарізати такими ж кружальцями, як і баклажани.

Помідори вимити і нарізати кружальцями або півколами (залежно від розміру помідорів).

Приготувати томатний соус.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Перець вимити, вирізати насіннєву коробку і нарізати маленькими кубиками.

Помідори вимити, з боку плодоніжки зробити хрестоподібний надріз, обдати окропом, зняти шкірку і подрібнити у блендері (або нарізати кубиками).

У розігріту з олією каструлю або сковороду викласти цибулю, трохи посолити й обсмажити до м’якості. Покласти перець і смажити, помішуючи, 5 хвилин.

Додати подрібнену м’якоть помідорів, посолити, поперчити, додати цукор і перемішати (можна додати столову ложку кетчупу).

Тушкувати на слабкому вогні, зрідка помішуючи, 10-15 хвилин (можна додати в соус рубану зелень базиліка або петрушки).

На дно форми для запікання викласти половину томатного соусу (соус, що залишився відкласти для подачі).

Укласти овочі рядами, чергуючи: кружальце помідора, кружальце баклажана, кружальце кабачка (поки не буде заповнена вся форма).

Гострий перець вимити і нарізати маленькими кубиками. Петрушку вимити і порубати. Часник очистити і дрібно порубати. З’єднати петрушку, перець, часник і перемішати.

Рататуй посолити, посипати рубаною зеленню з часником і перцем, і скропити олією.

Накрити форму пергаментним папером і запікати 1 годину в нагрітій до 180°C духовці.

Вийняти Рататуй з духовки і дати настоятися 10 хвилин.

Овочі викласти на тарілку і подати з рештою томатного соусу.

Календар свят

Грудень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
Всесвітній день боротьби пpоти СНІДу
День працівників прокуратури
2
Міжнародний день боротьби зa відміну рабства
3
Міжнародний день інвалідів
4
День обіймів
Міжнародний день банків
5
День працівників статистики
Міжнародний день волонтерів ll Міжнародний день добровольців в iм'я економічного тa соціального розвитку
6
День Збройних Сил України
День Святого Миколая
7
Міжнародний день цивільної авіації
День місцевого самоврядуванняі
89
Міжнародний день боротьби пpоти корупції
10
День прав людини
11
Міжнародний день гір
12
День Сухопутних військ Збройниx Сил України
13
Всесвітній день дитячого телебачення тa радіомовлення
14
День вшaновування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС (День ліквідатора)
15
День працівників суду
1617
Дeнь працівника державної виконавчої служби
18
Міжнародний день мігрантів
19
День співпраці Південь-Південь Оpганізації Об'єднаних Націй
День адвокатури
День Святого Миколая (старий стиль)
20
Міжнародний день солідарності людей
21
22
День енергетика
День дипломатичної служби України
2324
День працівників архівних установ
Святвечір
25
Різдво Христове
262728
293031    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!