Помилки на кухні: які звички кухаря часто псують страви

Помилки на кухні: які звички кухаря часто псують страви

Дрібні помилки на кухні часто псують весь обід. Не важливо, їх роблять з першою стравою чи десертом. Поступово ці помилки стають звичкою, які роблять з жінки поганого кухаря.

 Розморожування м'яса

Для заощадження часу часто кладуть заморожене м'ясо в воду. Так воно втрачає смак.

Відкрита духовка

Дверцята духовки не можна відкривати до закінчення випікання. Навіть якщо в рецепті вказано лише приблизний час приготування, завжди орієнтуватися на нього. Можна перевіряти готовність лише в кінці, коли тісто вже не опаде.

Зберігання хліба

Багато хто звик зберігати хліб на кухонній полиці, але це не зовсім правильно. Для тривалішого зберігання, його краще покласти в холодильник у пакеті від сторонніх запахів. Перед вживанням підігріти в духовці або в тостері.

Молоко на дверцятах холодильника

Температура в цій частині холодильника трохи вище. Через це молоко швидше псується, так що краще ставити його в основний відсік.

Картопля в блендері

Сучасні технології дозволяють швидше готувати страви, але з картопляним пюре краще не змінювати традиції. Товкач не змінювати на блендер. Останній робить пюре в'язким і не таким смачним.

Збивання білків

Для приготування бісквіта або безе потрібно правильно збити інгредієнти. Для жовтків температура не так важлива, а ось білки повинні бути кімнатної температури. Тоді їх вийде збити у піну.

Погано пропікається піца

Щоб отримати результат як в італійській піцерії, варто ставити тісто на 3 хв. в розігріту духовку. Потім помастити томатною пастою, покласти інгредієнти і продовжувати готувати.

Зберігати овочі в холодильнику

Картопля змінює смак від низьких температур, тому краще покласти просто в кошик. Помідори, банани і яблука у холодильнику швидше зіпсуються.

Неправильно варимо макарони

Макарони потрібно класти у киплячу підсолену воду. Потім помішувати в перші кілька хвилин варіння, щоб ті не склеїлися.

Одна обробна дошка

На кухні має бути не менше 3-х обробних дощок. Одна для м'яса і риби, інша - на овочі та фрукти. Третя залишиться для хліба та іншої випічки.

Календар свят

Вересень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День знань
2
День нотаріату
34567
День підприємця
8
Міжнародний день грамотності
Міжнародний день солідарності журналістів
9
Міжнародний день краси
День тестувальника
День дизайнера-графіка
10
Усесвітній день запобігання самогубствам
111213
День програміста
День українського кіно
День фізкультури і спорту
14
День працівників нафтової, газової тa нафтопереробної промисловості
День танкових військ
15
Міжнародний день демократії
16
Міжнaродний день охорони озонового шару
17
День HR-менеджера
День рятувальника
181920
День рекрутера
День винахідника і раціоналізатора
День фармацевтичного працівника
21
День працівника лісу
День миру
Міжнародний день миру
22
День партизанської слави
2324252627
День туризму
День вихователя і всіx дошкільних працівників
28
День машинобудівника
2930
День всиновлення
Міжнародний день перекладача
Всеукраїнський день бібліотек
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!