Помилки на кухні: які звички кухаря часто псують страви

Помилки на кухні: які звички кухаря часто псують страви

Дрібні помилки на кухні часто псують весь обід. Не важливо, їх роблять з першою стравою чи десертом. Поступово ці помилки стають звичкою, які роблять з жінки поганого кухаря.

 Розморожування м'яса

Для заощадження часу часто кладуть заморожене м'ясо в воду. Так воно втрачає смак.

Відкрита духовка

Дверцята духовки не можна відкривати до закінчення випікання. Навіть якщо в рецепті вказано лише приблизний час приготування, завжди орієнтуватися на нього. Можна перевіряти готовність лише в кінці, коли тісто вже не опаде.

Зберігання хліба

Багато хто звик зберігати хліб на кухонній полиці, але це не зовсім правильно. Для тривалішого зберігання, його краще покласти в холодильник у пакеті від сторонніх запахів. Перед вживанням підігріти в духовці або в тостері.

Молоко на дверцятах холодильника

Температура в цій частині холодильника трохи вище. Через це молоко швидше псується, так що краще ставити його в основний відсік.

Картопля в блендері

Сучасні технології дозволяють швидше готувати страви, але з картопляним пюре краще не змінювати традиції. Товкач не змінювати на блендер. Останній робить пюре в'язким і не таким смачним.

Збивання білків

Для приготування бісквіта або безе потрібно правильно збити інгредієнти. Для жовтків температура не так важлива, а ось білки повинні бути кімнатної температури. Тоді їх вийде збити у піну.

Погано пропікається піца

Щоб отримати результат як в італійській піцерії, варто ставити тісто на 3 хв. в розігріту духовку. Потім помастити томатною пастою, покласти інгредієнти і продовжувати готувати.

Зберігати овочі в холодильнику

Картопля змінює смак від низьких температур, тому краще покласти просто в кошик. Помідори, банани і яблука у холодильнику швидше зіпсуються.

Неправильно варимо макарони

Макарони потрібно класти у киплячу підсолену воду. Потім помішувати в перші кілька хвилин варіння, щоб ті не склеїлися.

Одна обробна дошка

На кухні має бути не менше 3-х обробних дощок. Одна для м'яса і риби, інша - на овочі та фрукти. Третя залишиться для хліба та іншої випічки.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!