Дуже часто на кухні виникають запимтання як краще приготувати ту чи іншу страву. Господиням приходить на допомогу досвід. А якщо його немає? Користуйтесь нашими підказками.
Зіткнулися з проблемою чищення сосисок після варіння? Просто проколіть їх у декількох місцях виделкою перед зануренням в окріп. В результаті плівку легше зняти.
Якщо під час варіння яєць додати у воду трохи соди, шкаралупа знімається швидко і легко.
Вирішили приготувати відбивні? Накрийте м'ясо харчовою плівкою, а потім відбивайте. Таким чином вдасться зберегти чистоту молотка і захистити кухню від бризок.
Звичайні прищіпки для білизни можуть вам стати пригоді на кухні. Зручно з їхньою допомогою закривати пакети з чипсами, крупою, цукром та іншими сипучими продуктами.
Щоб сир не зацвів у холодильнику, змастіть зріз вершковим маслом. Тоді верхівка сиру довше залишиться необвітреною.
Якщо не можете відкрити банку, надіньте одну гумову смужку на банку, другу — на кришку. Тепер банку з легше відкрити.
Якщо у вас є духовка без термометра, перевірити температуру до 200° легко. Для цього насипте крапельку цукру, він плавиться при температурі 186°.
Щоб усунути неприємний запах риби при варінні, додайте у воду корінь петрушки чи селери.
Додайте сіль та олію у салат безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо зробити це заздалегідь, салат втратить свою презентабельність.
Розігріти страву в мікрохвильовій печі можна рівномірно, якщо зробити в центрі їди отвір. Такий спосіб підходить тільки для твердих страв, наприклад, макарони, рис і т. п.