Торт Спартак - мрія дитинства

Торт Спартак - мрія дитинства

Торт "Спартак" - мрія дитинства. Він уміру вологий, у міру солодкий, та у міру кремовий, що робить цей десерт бажаним для дітей. Як приготувати смаколик, читайте далі.

 

Інгредієнти:

  • Борошно - 400 г;
  • Какао-порошок - 4 столові ложки;
  • Цукор - 150 г;
  • Вершкове масло - 100 г;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Сода - 1 чайна ложка;
  • Розпушувач - 1 чайна ложка;
  • Мед - 4 столові ложки (має бути рідким).
  • Молоко - 0,5 л;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Цукор - 150 г;
  • Ванільний цукор - 2 пачки;
  • Борошно - 100 г;
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Какао-порошок - 3 столові ложки;
  • Цукор - 100 г;
  • Молоко - 50 мл;
  • Вершкове масло - 50 г.

Масло необхідно розм'якшити. При кімнатній температурі це займе 5-10 хвилин. Далі у миску, де будете готувати тісто, просійте борошно, какао-порошок та розпушувач і скрупульозно перемішайте.

Основа для коржів готова - відставте її на деякий час. Тепер час взяти другий важливий інгредієнт торту - мед. Влийте його у металеву миску чи каструлю, всипте цукор, покладіть масло й поставте все на водяну баню. Помішуйте, поки маса не стане однорідною. Наступний крок: збийте яйця, додайте в однорідну масу, всипте соду й все проваріть, помішуючи, протягом 10 хвилин.

Тісто на торт Спартак майже готове - додайте його заварну частину до сипучих інгредієнтів й спочатку місіть ложкою, а потім  руками. Готове тісто має бути м'яким, але в жодому разі не має липнути до рук.

Розділіть тісто на вісім рівних частин. З кожної частини тіста вийде окремий корж. Дайте йому "відпочити" - 15 хвилин при кімнатній температурі та 15 хвилин - у холодильнику.

Тим часом приготуйте крем. Молоко перелийте в кастрюлю, додайте яйця, ванільний цукор, звичайний цукор та борошно і скрупульозно все перемішайте. Суміш поставте на водяну баню, постійно помішуйте, - вона буде готова тоді, коли загусне.

Використовувати заварну частину крему на торт Спартак можна буде лише тоді, коли вона повністю охолоне.

Коли заварна частина крему повністю охолоне, збийте масло - з нього має утворитися пишна повітряна маса. У масляну частину крему по одній столовій ложці додавайте заварну частину крему та все збивайте міксером. Крем має вдатися густим та повітряним.

Розпочнемо приготування. Якщо торт буде квадратним, то зробіть коржі такими ж, як листок паперу формату А4. Втім частіше їх розкатують круглої форми і викладають на пергаментний папір.

Перекладіть тісто на деко, а потім виделкою зробіть дірочки на всій його поверхні. Коржі потрібно випікати у духовці, розігрітій до 180 градусів. Час випікання коржів на сковороді - 5-8 хвилин.

Після цього беремося за шоколадну глазур: у металеву миску чи каструльку всипте цукор, какао-порошок, додайте молоко, перемішайте інгредієнти й поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння - не забувайте її постійно помішувати, і після закипання варіть протягом 2 хвилин.

У глазур на сковороді додайте масло, скрупульозно все перемішайте. Глазур можна буде використовувати, коли вона повністю охолоне.

Після того, як коржі повністю вистигти, треба щедро змастити їх кремом. Також обмажте кремом боки торта. На верхній корж вилийте глазур та розрівняйте її. Зробіть дрібну крихту з печива - подрібніть його за допомогою качалки. Присипте крихтою боки торта.

Торт "Спартак" має просочитися кремом, а тому поставте його у холодильник на годинку-другу.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!