ТІСТО, ЯКЕ ДОВГО НЕ ЧЕРСТВІЄ

ТІСТО, ЯКЕ ДОВГО НЕ ЧЕРСТВІЄ

Це особливе заварне дріжджове тісто з якого готують чудові пирогі, які довго не черствіють.
Інгредієнти:
3 яйця;
0,5 літри молока + півсклянки для заливання дріжджів;
200 г маргарину;
50 г дріжджів;
борошно;
сіль, цукор, рослинна олія.


Приготування:

Борошно просіяти через сито. Маргарин дістати з холодильника, щоб став кімнатної температури. Дріжджі змішуємо з щіпкою цукру і заливаємо половиною склянки теплого молока. Залишаємо, щоб підійшли.

В емальовану каструлю насипаємо приблизно півсклянки борошна і наливаємо невеликими порціями рафіновану рослинну олію. Розмішуємо. Маса повинна бути сметаноподібною, без грудочок.

Поки розтираємо борошно з олією, на плиті гріється молоко. Як тільки воно скипіло, порціями заливаємо в суміш борошна та олії. Залили порцію, розмішали. Ще раз залили - розмішали.

Додаємо сіль - близько чайної ложки. Потім додаємо цукор, його необхідно приблизно півсклянки або 2/3, не більше. Розмішуємо. Суміш злегка остуджуємо і вливаємо дріжджі. Розмішуємо.

Додаємо маргарин (чим він м'якший за консистенцією, тим краще) і розмішуємо.

Яйця вводимо в суміш по одному, ретельно розмішуючи.

Потім насипаємо невеликими порціями борошно, розмішуємо ложкою. Як тільки маса стала трохи густішою сметани, опара готова. Залишаємо її на пару годин у теплому місці. Приблизно через півгодини треба буде перевірити. Якщо опара добре підійшла - обім'яти. Через деякий час, коли здійметься знову, ще раз обім'яти.

Після цього додаємо ще борошна, щоб вже вийшло справжнє тісто. Додаємо потроху, не більше половини склянки. Досипали - розмішали. І так кілька разів. Таке тісто місити руками не треба. Вимішуємо ложкою. Буде важко провертати ложку, але це і є показником правильного тіста. Як тільки ложкою тісто не провертається і хочеться почати місити руками, стіп! Борошна більше не потрібно. Зараз тісто повинно бути м'яким і може навіть трохи прилипати до рук. Ще раз ставимо в тепле місце, щоб підійшло. І хвилин через 20-30 у вас чудове тісто.

Начинки для пирогів з цього тіста можуть бути зовсім різними: м'ясні, рибні, солодкі, овочеві, сирні. Можна робити як великі закриті пироги, так і відкриті або вкриті решіткою. Або маленькі пиріжки, ватрушки, рулети.

Пиріжки перед посадкою в духовку необхідно змазати збитою сумішшю яєчного жовтка з молоком. І обов'язково дати їм розстоятися хвилин десять. Потім - у розігріту духовку. Печуться пиріжки швидко - 10-15 хвилин.

Тісто прекрасно зберігається на верхній поличці холодильника 4-5 днів.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!