Інгредієнти:
1 л відварених білих грибів
Вода – 1,2 л
9% оцет – 60 мл
Чорний перець – 5-6 горошин
Запашний перець – 2-3 горошини
Сіль – 1,5 ст.л.
Лавровий лист – 2 шт
Гвоздика – 2 шт
Приготування
Гриби чистимо, миємо проточною водою, нарізаємо довільно.
Холодною водою заливаємо гриби, виклавши в каструлю. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо піну, всипаємо дрібку лимонної кислоти, проварюємо 15-20 хвилин.
Відкидаємо гриби на друшляк, даємо воді стекти.
Доводимо до кипіння 1,2 л води з розрахунку на 1 л грибів відварених. Кидаємо спеції, викладаємо гриби та проварюємо пів години на слабкому вогні, вливаємо оцет і доводимо до кипіння.
Викладаємо проварені білі гриби в стерилізовані банки, накриваємо кришками, простерилізуємо в каструлі з киплячою водою 25 хвилин, закупорюємо кришками.
Перевертаємо гриби в банках і так залишаємо до повного охолодження.