У травні закривайте варення із зелених соснових шишок. Незвичайне, смачне і корисне

varenna z shyshok 19052020Варення з соснових шишок: користь

Варення з шишок сосни - мало того, що екзотика на нашому столі, так ще і прекрасна підтримка в зимовий час для імунної системи, чудовий противірусний засіб, захисник від застуди та грипу, ліки для верхніх дихальних шляхів, відхаркувальний засіб.

Також варення з шишок приносить користь при хворобах травної системи, оскільки воно підсилює секрецію шлунка, усуває застій жовчі, надає сечогінний ефект, має тонізуючі властивості.

Подавши на стіл до чаю вазочку з варенням з шишок, будьте готові отримати здивовані відгуки друзів, ну, а діти від нього просто в захваті! Виглядає воно і оригінально, і незвично.

Варення з соснових шишок: протипоказання

Однак не варто захоплюватися таким десертом, краще використовувати його в лікувальною метою: не більше 1-2 ст. ложки в день для профілактики і лікування хвороб. При всій своїй красі і користь варення з шишок має і свої протипоказання. Перебір цієї солодощі може негативно позначитися на роботі нирок. Також спостерігаються протипоказання у людей з гострим гепатитом.

Не рекомендується варення з шишок вагітним і годуючим жінкам, а також людям похилого віку. З обережністю слід пригощати варенням дітей: краще дати 1 ч. Ложку і поспостерігати за реакцією протягом дня. Якщо алергії немає, тоді можна трохи збільшити дозу.

Щоб варення із соснових шишок принесло максимальну користь, потрібно правильно заготовити вихідний продукт. Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Не варто збирати шишки з дерев, що ростуть на забрудненій території, біля промислових підприємств, проїжджої дороги, де скупчуються вихлопні гази і пил.

Варення з соснових шишок - інгредієнти в пропорції:

    1 кг соснових шишок,

    1 кг цукру,

    1 л води.

Варення з соснових шишок - рецепт приготування:

    Молоді соснові шишки перебери, щоб вилучити від сміття і помий. Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала.

    Потім хвойну воду злий, додай в неї цукор і звари сироп.

    Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну.

    Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження - на 12 годин або на добу. Повтори варіння ще 3 рази.

    В результаті ти отримаєш темне варення із соснових шишок з характерним хвойним ароматом. Розлий його по підготовлених стерилізованим банкам, закрий кришками і бережи в прохолодному темному місці.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!