Як привчити кота до лотка

Привчаємо кота до лотка правильно

Лоток для кота – це спеціальний контейнер, призначений для того, щоб пухнастики могли справляти свої природні потреби в приміщенні. Зазвичай, цей контейнер заповнюють спеціальним наповнювачем, який поглинає вологу і запахи.

Тож, якщо ви вирішили завести кота, то потрібно подбати не тільки про якість його харчування, а й про створення для нього зручних гігієнічних умов. Дуже важливо привчити кота до лотка одразу, як тільки він потрапив у ваш дім. Адже від цього залежить наскільки комфортним буде його і ваше співіснування.

Привчання кота до лотка – це важливий аспект догляду за домашнім улюбленцем, який допомагає забезпечити чистоту і порядок у вашій оселі. Але цей процес вимагає терпіння й уваги. Не достатньо просто поставити лоток у якомусь певному місці і показати його коту, треба ще й дати зрозуміти тваринці, що відтепер це те місце куди вона має ходити в туалет.

Якщо вас цікавить як привчити кота до лотка правильно, то саме в цій статті ми розглянемо ключові поради та особливості, які допоможуть навчити тваринку користуватися цим надзвичайно корисним пристроєм.

Вибір лотка для кота

Перш ніж описувати процес привчання кота до лотка, давайте розглянемо які існують види лотків. Адже коту має бути зручно користуватися цим засобом. Та й вам потрібно бути зручно прибирати після свого домашнього улюбленця.

Найчастіше лотки класифікують на такі види:

  1. Відкриті – це найпоширеніший вид лотків. Вони являють собою неглибоку ємність. Можуть бути з високими бортами, щоб наповнювач не розсипався, коли кіт його загрібає. Також, можуть бути з сіточкою, щоб відходи просіювалися вниз і котик не замазав свої лапки.
  2. Закриті – являють собою невеликі контейнери схожі на переноску. Вони ефективно усувають неприємні запахи, забезпечують циркуляцію повітря і запобігають утворенню вогкості.
  3. Автоматичні – використовують датчики руху та механізми для видалення відходів після кожного використання. Можуть регулярно розрівнювати наповнювач і мати вбудовані системи для усунення запахів.

Вибираючи лоток для кота, ви повинні звернути увагу на його розмір. Адже контейнер повинен бути достатньо великим, щоб кіт міг вільно повертатися в ньому.

Також, дуже важливо підібрати правильний наповнювач. Але це вже окрема тема.

Як навчити кота ходити на лоток?

Правильний підхід при привчанні кота до лотка допомагає уникнути багатьох проблем у майбутньому. Перш за все ви повинні засвоїти основні правила і суворо дотримуватись їх:

  1. Наберіться терпіння. Навчання домашнього улюбленця ходити в туалет саме в те місце яке ви йому обладнали може тривати декілька днів.
  2. Слідкуйте за чистотою. Регулярно очищайте лоток від відходів та змінюйте наповнювач. Коти дуже охайні тварини і в брудний лоток ходити не будуть.
  3. Стабільність. Ставте лоток в одному і тому самому місці. Якщо ви будете постійно переміщувати контейнер, то котик не зрозуміє вас і буде ходити в туалет де йому заманеться.

Ну а тепер давайте покроково розглянемо процес привчання кота до лотка:

  1. Купіть підходящий лоток. Для кошенят краще обирати контейнер з малими бортами, щоб вони могли легко на нього заскочити.
  2. Поставте лоток в тихому, відокремленому місці, подалі від мисок з їжею та водою.
  3. Після того як кошеня поїло і попило води, посадіть його на лоток та поворушіть наповнювач, щоб привернути увагу тваринки.
  4. Якщо котик сходив в туалет на лоток, похваліть його та за можливості пригостіть ласощами.
  5. Регулярно мийте контейнер та міняйте в ньому наповнювач на чистий.
  6. Якщо котик помилився і сходив в туалет поза лотком, то ні в якому разі не сваріть його. Просто перенесіть котика на лоток і тим самим покажіть де він має робити свої справи.

Дуже часто, люди використовують спеціальні феромони які допомагають коту почуватися спокійніше і впевненіше поруч з лотком. Але перш ніж їх використовувати, краще отримати консультацію у ветеринара.
Якщо котик не бажає ходити на лоток, то можливо треба перенести його в інше місце, або змінити наповнювач на інший. Інколи допомагає встановлення в приміщенні 2-3 лотків, щоб котик сам обрав куди йому краще ходити в туалет.

Календар свят

Вересень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День знань.
2345678
Різдво Пресвятої Богородиці.
91011121314
Воздвиження Чесного Хреста.
15
Всенародний день батька.
1617
День рятувальника.
День працівників лісу.
Іменини святкують Ілля, Софія, Віра, Надія, Любов.
1819202122
День осіннього рівнодення.
День партизанської слави України.
23242526272829
День пам’яті трагедії Бабиного Яру.
30
День перекладача.
Всеукраїнський день бібліотек.
День усиновлення.
      

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!