Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 7 склянок
- Дріжджі пресовані – 80 г
- Цукор – 250 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло – 250 г
- Яйця – 7 шт.
- Молоко – 300-350 г
- Родзинки – 250-300 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Цедра апельсина – 10 г
Білкова глазур:
- Білок 1 шт
- Цукрова пудра 120-150 г
- Лимонний сік 1 ст л
- Декор за смаком
- Яйце для змащування Приготування:
Дріжджів 40 г розчинити в теплому (30-35°С) молоці, додати 500 г просіяного борошна.
Додавайте борошно поступово починаючи з 300 г, доки не отримаєте консистенцію опари близьку до рідкої сметани.
Накрити і залишити опару бродити на 1,5 год.
Яйця розтерти з цукром додати ванільний цукор.
Додати до суміші цедру лимона та дріжджі (40 г).
Родзинки промити.
До опари додати яєчну суміш, сіль та борошно і місити тісто.
Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на 1-1,5 год.
Поділити тісто на шматки та покласти у форми.
Форми заповнити тістом на 1/3 висоти. Накрити, залишити на 1-1,5 год, щоб тісто добре піднялось.
Вершечки пасок змастити збитим яйцем.
Пекти при температурі 180-190°С протягом 30-60 хв.
Прикрасити паску за смаком.