«KOZAK SYSTEM» У ЛУБНАХ:

«KOZAK SYSTEM» У ЛУБНАХ:

МИ АБО ПЕРЕМОЖЕМО, АБО ПЕРЕМОЖЕМО МИ!

Партнерство великого бізнесу і громад – дуже важливе. Адже це і податки, які платять підприємства та працівники цих підприємств, у тому числі і в місцевий бюджет, і різноманітні соціальні проєкти, і зайнятість, що в наш час війни росії проти України, масового переміщення осіб, – стоїть чи не на першому місці.

 Лубнам дуже поталанило, що одне з провідних підприємств міста ТОВ «Лубним’ясо» входить до групи підприємств МХП. Нині воно динамічно розвивається, розширює лінійку продукції, що випускає, модернізується, збільшує кількість працівників, освоює нові ринки збуту продукції і таким чином має прекрасну перспективу в майбутньому.
Завдяки присутності ТОВ «Лубни-м’ясо» в МХП, ця Міжнародна компанія долучається не лише до економічного розвитку Лубен, де працює, а й через Фонд "МХП-Громаді" а1цктивно розвиває соціальне партнерство. Його складовою є різноманітні масові заходи, допомога на конкурсній основі у розвитку місцевого бізнесу в рамках Благодійної проєкту «Роби своє».
Але повернемося до концерту уславленого гурту «Kozak System», що відбувся 21 липня в парковій зоні Лубен за підтримки Благодійного Фонду «МХП – Громаді». Лубенці, які масово прийшли на зустріч з мистецтвом, тісним колом оточили коцертний майданчик просто неба з логотипом «Я люблю Лубни». Ті, хто прийшов заздалегідь, зайняли кращі місця ближче до подіуму. Тут тривали останні приготування з виставлення звуку на фоні автомобіля з логотипом «Kozak System» та Благодійного Фонду «МХП – Громаді».
Бурхливими оплесками та оваціями, що зашкалили би будь-який звуковий діапазон навіть на багатотисячному стадіоні – не те, що в парковій зоні невеликого містечка Лубни, лубенці зустріли появу артистів: фронт-мена гурту «Kozak System» Івана Леньо (акордеон), а разом з ним Сергія Соловія (труба), Олександра Дем’яненка (гітара), Володимира Шерстюка (бас-гітара), Сергія Борисенка (ударна установка).

kozak 24072023 2
Тут слід нагадати читачам газети «Лубенщина» про сам гурт. Гурт «Kozak System» заснований у 2012 році в Києві з музикантів, які вийшли з гурту «Гайдамаки». Хлопці на 2018 рік мають п’ять записаних альбомів: «Шабля» (2012), «Пісні самонаведення» (разом з Тарасом Чубаєм, 2014), «Живи і Люби» (2015), «Не Моя» (2018) та «Закохані Злодії» (2020). Гурт «Kozak System» за час існування відвідав з концертами понад 18 країн світу. На Лубенщини їх добре знають. Адже вони тут не вперше. Чого тільки вартий виступ «Kozak System» на фестивалі народної творчості в 2019 році! А також узимку нинішнього, 2023 року, в кінотеатрі «Київуська Русь». До речі, тоді просторе приміщення вестибюлю головного концертного майданчика міста ледве вмістило бажаючих побувати на концерті відомих артистів!
І ось липневий приїзд «Kozak System» в Лубни у рамках благодійного туру Україною на підтримку ЗСУ, організованого Благодійним Фондом «МХП – Громаді». Благородна місія організаторів мала широкий відгук серед населення міста – на концерт з’явився чи не кожен десятий мешканець невеликого за мірками мегаполісів міста нашої громади. Всі у неймовірно піднесеному настрої і з бажанням отримати натхненний заряд життєствердної енергетики і патріотизму. Адже ми – українці і, як висловився Іван Леньо, ми або переможемо, або переможемо ми!
А щодо цього у Лубнах не існує двох точок зору. Недарма ж тут потужно підтримують воїнів на передовій щотижневими зборами коштів, продуктів харчування, серед яких є і продукція ТОВ «Лубним’ясо», а отже, групи підприємств МХП! Адже МХП – це одна з кращих в Україні Міжнародних компаній у сфері харчових та агротехнологій та ритейлу.
Отож Іван Леньо, нагадав глядачам про те, в яких умовах і за чиєї підтримки проходить концерт гурту «Kozak System» в Лубнах. А це умови російсько-української війни і за підтримки Благодійного Фонду «МХП – Громаді».
– Інформаційна політика росії дуже сильна, – наголосив фронт-мен гурту «Kozak System». – І її не так легко нейтралізувати. Але з кожним днем ми разом в інформаційній війні стаємо сильніші.
Ми навчилися розбиратися в інформації, що дуже важливо, а не хапатися за перше джерело інформації і вірити йому. Бо це одна з головних ланок боротьби проти москаля.
Тому Іван Леньо закликав не мати ілюзій щодо того, чому сьогодні ми не можемо піти потужно вперед. Бо, щоб піти у наступ, треба мати один до десяти особового складу армії. А ні людей, а ні зброї, на жаль, сьогодні ми не маємо в достатній кількості. І про це слід говорити.
Так само як і про те, що успіхи на фронті залежать від підтримки в тилу. Там, в зоні бойових дій, на передовій, сьогодні воюють найкращі, і вони роблять все можливе, щоб якнайскоріше визволити окуповані території і отримати нашу Перемогу.
Тому ми маємо налаштувати себе на марафон, бути терплячими, наголосив Іван Леньо. – А отже, ми продовжуємо збирати кошти на дрони, бо це сьогодні найголовніша річ на фронті. Бо це очі артилерії, очі піхоти. А їх треба сотні тисяч штук. На жаль, Україна не випускає цих засобів стеження та доставки боєприпасів для знищення ворога в окопах. Тому інтелектуальну власність, як і будь-які новітні технології, ми змушені купувати.
kozak 24072023 3
Крім того у програмі спілкування з глядачами були розіграші призів. А це труби від ручного гранатомета, подаровані військовими під час відвідання гуртом «Kozak System» з концертами підрозділів на передовій. У числі тих, хто отримав незвичний приз з автографами «Kozak System» була і заступник директора профліцею з виховної роботи Валентина Соловей, яка підкорила загал художнім читанням вірша Бориса Олійника.
Сам же Іван Леньо декламував сповнені патріотизму вірші поета-шістдесятника Василя Симоненка. До речі, уродженця лубенського краю (с.Біївці), який наче пророкуючи, сказав: «Колись ще знову загримлять гармати…»
– Парадокс цієї війни в тому, що вони не хочуть її програти, а ми не можемо її програти, – наголосив Іван Леньо. – А тому нас доля поставила перед фактом: або ми їх переможемо, або переможемо їх ми. Але для того, щоб це відбулося, кожному треба усвідомити місце в цій лінії оборони і контрнаступу. Адже часто можна почути бідкання – що я можу: я – сам, я – сама, у мене немає роботи. Втім, якщо ти працюєш, – плати податки, які підуть на закупівлю тих же дронів. Якщо в тебе немає такої можливості, плети сітки, допомагай фронту в інший спосіб. Завдяки згуртованості українського народу ЗСУ довели, що це найкращі ЗСУ в світі.
Це розуміють у місті над Сулою. Недарма ж лубенці масово жертвували на ЗСУ, коли Сергій Соловій проходив зі скринькою для благодійних внесків у юрбі. Тож акція, як і концерт, набирала обертів. Підходили нові глядачі – ті, хто бажав долучитися до благодійної справи, а таких концертів гурт «Kozak System» провів близько 180 в різних куточках України. Лубенський, зокрема, відбувся за підтримки Благодійного Фонду «МХП – Громаді».
До речі, це не перша подібна акція названого Благодійного фонду в Лубнах. У квітні в нашому місті на базі Дитячо-юнацької спортивної школи відбувся майстер-клас з волейболу за участю волейбольної команди Суперліги «МХП-Вінниця». І це ще одна яскрава сторінка в історії соціального партнерства МХП та Лубенської громади.
kozak 24072023 4

 Люди купали артистів в оваціях, спілкувалися, надихалися на трудові будні, за якими неодмінно буде світле майбутнє без війни і повітряних тривог, без щоденних смертей на полі бою і нищення квітучої української землі, але з відбудовою населених пунктів східної України та поверненням квітучого Криму.
Так, з вірою в Перемогу лубенська громада гарячими серцями підтримала 21 липня гурт «Kozak System» !
Олександр МІЩЕНКО
Знімки автора

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!