Майстер-клас з волейболу за участю волейбольної команди Суперліги «МХП-Вінниця» для юних аматорів в Лубнах

Майстер-клас з волейболу за участю волейбольної команди Суперліги «МХП-Вінниця» для юних аматорів в Лубнах

23 квітня спортивний зал Дитячо-юнацької школи м.Лубни став центром спортивного життя міста. Тут відбувся майстер-клас з волейболу за участю волейбольної vol 26042023команди Суперліги «МХП-Вінниця» для юних аматорів цього виду спорту нашого міста. Адже воно на мапі України вважається одним з волейбольних міст.

А тим більше тут працює ТОВ «Лубним’ясо» – підприємство, що входить до групи підприємств МХП.vol 26042023 2
Тож настав час, щоб звернути увагу на м.Лубни, як центру великої громади Лубенського укрупненого району – одного з чотирьох в Полтавській області.

 

Світлана Мигаль, менеджерка національних проєктів Благодійного фонду «МХП – Громаді» на старті волейбольної зустрічі в Лубнах привітала команди і вболівальників:
– Сьогодні четверта зустріч команди Суперліги «МХП-Вінниця» весняного сезону з локальними командами і вболівальниками волейболу. Мета таких зустрічей – популяризація активного способу життя, спорту і, саме, волейболу, у малих містах і громадах переважно, де є підприємства групи МХП.
У такий спосіб юні спортсмени, аматори й учасники можуть вкотре пересвідчитись, що їхнє життя і те, що в ньому відбувається, залежить від них самих.
Здебільшого гравці, які сьогодні представляють волейбольну команду «МХП-Вінниця», так само розпочинали свій шлях у дитячо-юнацьких спортивних школах або шкільних команд і згодом, зростаючи, досягли спортивних вершин.

Світлана Мигаль подякувала адміністрації ДЮСШ м. Лубни за активну участь і підтримку в реалізації ініціативи БФ «МХП – Громаді» з популяризації спорту в громадах за участі команди Суперліги «МХП-Вінниця», і розповіла, що Благодійний фонд «МХП – Громаді» присутній майже на всіх територіях, де МХП здійснює діяльність, де є підприємства, які входять до його складу.
В Лубнах, зокрема, це ТОВ «Лубним’ясо». Багато хто знає про нього.vol 26042023

Тож представити підприємство надали право головному інженеру ТОВ «Лубним’ясо» Дмитру Шурубею.
– Я вітаю команди з грою, – сказав він. – Змагання – це той елемент, який може показати рівень підтримки волейболу не лише з боку тренерів, а й людей, які знаходяться в залі. Розумію, що сьогодні буде шквал емоцій і юні спортсмени Лубен наприкінці змагань зможуть винести з собою неоціненний досвід та згадувати цю гру, як один з яскравих моментів спортивної кар’єри, яка можливо, для когось буде започаткована саме сьогодні. Щиро вдячний тренерам за підготовку та Благодійному фонду «МХП – Громаді» за організацію майстер-класу для дітей. Віримо в Україну, віримо в ЗСУ. Слава Україні!  
vol 26042023
Команду, яка завітала до нас, щоб навчити юних спортсменів-волейболістів бути кращими в цьому виді спорту, представив тренер волейбольної команди «МХП-Вінниця» Костянтин Рябуха. Він щиро зізнався:
– Сьогодні у мене невелике дежавю, бо свого часу, будучи гравцем вищої ліги, я грав в цьому залі. Тож він до певної міри мені знайомий. Я також пам’ятаю теплий прийом лубенських вболівальників. І ось сьогодні маю можливість повернутися у спортивне минуле, побувати в Лубнах, але вже в ролі тренера молодих хлопців. Команда «МХП-Вінниця», склад якої ми привезли в місто, – це майбутнє волейболу України. Благодійний фонд «МХП – Громаді» підтримує безліч різноманітних проєктів, в тому числі спортивних. Тому займаємося волейболом професійно. Маємо молодіжні збірні, студентські збірні України, куди запрошуємо початківців, які мають спортивні та фізичні дані. Тож немає нічого неможливого.
vol 26042023 1
Відтак під керівництвом тренера волейбольної команди Суперліги «МХП-Вінниця» Костянтина Рябухи розпочалася розминка. У ній взяли участь як безпосередньо гравці команди, так і гравці лубенської волейбольної команди ДЮСШ м.Лубни, які уважно слухали та виконували поради іменитого тренера. Тут були різного роду вправи на розігрів м’язів, їх розтягнення, еластичність, координацію рухів, володіння м’ячем, спаринги і т.д.
Глядачі, серед яких було чимало шанувальників і фанатів волейболу, отримали величезний емоційний заряд від подальшої гри, яка відбувалася у формі товариського матчу «МХП-Вінниця» та команди ДЮСШ м.Лубни. Звісно, наші юнаки, хоч і грали на повну силу, та не могли протистояти професіоналам. А тому бойовий програш 25:8 став для них пристойним результатом. Відчувалося, що хлопці ще не мають належних фізичних кондицій та їм є куди рости. Наступні  паринги відбувалися між командами, де були представлені 50х50 склади професіоналів «МХП-Вінниця» і юніорів з ДЮСШ м.Лубни.
І врешті у фінальному змаганні Костянтин Рябуха залучив до гри за кожну зі сторін по одному гравцю з ДЮСШ м.Лубни. Так лубенські хлопці змогли відчути себе практично у Суперлізі. Звісно, дещо пом’якшеній. Інші ж представники лубенського юнацького волейболу з цікавістю розпитували тренера волейбольної команди «МХП-Вінниця» про секрети тактики волейбольних поєдинків, особливості прийому м’яча, подачі, захисту та атаки на волейбольному майданчику і т.д.
Костянтин Рябуха залюбки відповідав на запитання, давав поради та коментарі по його ходу, а також ділився деякими секретами. Тож юні волейболісти були
у захваті від спілкування.

Не менш задоволеними від проведення майстер-класу були і лубенські тренери та організатори. Зокрема, заступник директора ДЮСШ Юрій Тягній так прокоментував спортивну подію, що відбулася:
– Формат зустрічі запропонувала волейбольна команда Суперліги «МХП-Вінниця». Адже вони неодноразово проводили подібні зустрічі. Були і в Каневі на Черкащині, і в Янготині Київської області, і в Миронівці, інших містах Вінницької області. На майстер-класах залучають дітей до волейболу, розповідають про цей вид спорту. Це агітація за здоровий спосіб життя: діти не ходять по вулиці. Оскільки в ДЮСШ є відділення волейболу, де займається близько 90 дітей, є групи як дівчат, так і хлопців, є група волейболу в с.Вищий Булатець, яку представляє тренер Роман, то зрозуміло, що захід виправдав найбільші сподівання. Ми зрозуміли, що це все робиться для людей. Можливо, тренер Костянтин Рябуха в процесі майстер-класу огляне наших дітей, хтось йому сподобається, і буде пропонувати до гри в різні команди.  Нам це потрібно для популяризації спорту, тим більше, що волейбол у Лубнах зараз на підйомі. Нам закупили форму, м’ячі, тож думаю, що і успіхи тепер не за горами.

Тренер дитячої волейбольної команди с. Вищий Булатець Роман:
– Такі зустрічі потрібно проводити, тому що команди Суперліги як «МХП-Вінниця» обмінюються досвідом з іншими командами. Кожен може оцінити рівень власної гри. Дітям є стимул тренуватися, вдосконалюватися. Діти волейбольної групи з В.Булатця – це 5-8 клас, приїхали подивитися.

Тренер волейбольної команди ДЮСШ Вікторія Березняк на прохання прокоментувати гру сказала:
– Враження позитивні. Дуже приємно, що така титулована команда приїхала до нас показати майстер-клас і для хлопців, і для дорослих. Це тим  більше цінно, бо волейбольна команда ДЮСШ м.Лубни зараз готується до виступу в чемпіонаті серед дитячих команд на національному рівні. Тож поради гравцям, а також мені, як тренеру, були не зайві.
vol 26042023 3
Майстер-клас закінчився. Треба було бачити, з яким натхненням та захопленням хлопчаки-волейболісти дивилися на справжніх професіоналів національного рівня, з яким піднесенням прагли спілкуватися з гравцями волейбольної команди «МХП-Вінниця» та наскільки підвищилася самооцінка тих, кого тренер Костянтин Рябуха помітив, похвалив, або просто дав пораду.
Віриться, що це лише початок співпраці громади м.Лубни з Благодійним Фондом «МХП – Громаді», в рамках якої, віриться, нас чекає ще багато спільних проєктів та різноманітних ініціатив.

Олександр МІЩЕНКО
Знімки автора
 
Довідково: Благодійний фонд «МХП – Громаді» – український фонд, створений задля трансформації життя людей в регіонах. Місія фонду – допомагати  організовуватись людям та громадам для вирішення їх соціальних, економічних та екологічних проблем у 724 населених пунктах України. Починав працювати майже 8 років тому лише у Черкаській та Київській областях, а 2019  року масштабувався. У зв’язку з російською агресією в Україні «МХП-Громаді» адаптував свою  діяльність і нині активно реагує на виклики війни у тих регіонах, де здійснюють свою діяльність підприємства Групи МХП.
Торік Фонд підтримав 74 мікробізнеси у межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» у малих містах і селах 11 областей України на суму близько 6 млн грн. Ще 102  проєкти було підтримано в межах конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», загальний бюджет якого становив понад 8 млн грн.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!