У КРАЮ КРИНИЦЬ ТА ЯБЛУК

Kalaudenzi 09102019 1Так називали село Калайдинці у позаминулому сто­літті, таким воно є і зараз, у часи глобалізації та Інтернету. По-родинному теплим було свято – День села, що зібрало у затишному відре­мон­то­ваному і натопленому залі Будинку культури жи­телів громади та гостей свята.

Ведучі краєзнавець Петро Підтоптаний та директор Будинку культури Валентина Іщенко запрошують до слова сільського голову Василя Гаву, який вітає односельців зі святом. До нього приєднуються у ко­рот­ких, але значимих виступах голова районної ради Григорій Угляниця, начальник відділу культури та туризму РДА Людмила Пазенко, редактор газети «Лубенщина» Олександр Міщенко, а згодом – голова РДА Тетяна Качаненко, яка вручила Подяки РДА сіль­ському голові Василю Гаві, Валентині Іщенко, Петру Підтоптаному, та регіональ­ний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський.

Він наголо­сив, що допоки українці не навчаться па­м’ятати минуле, шанувати теперішнє, у них не буде майбутнього. І сказано це було у зв’язку зі складною політичною та еконо­мічною обстановкою в країні, яка потребує єдності усіх довкола влади у справі реформ та відстоюванні кращого життя на засадах єдиної, неподільної, неза­лежної державиKalaudenzi 09102019 1 Україна.

За давньою традицією учні 5 класу Калайдинцівської ЗШ Вікторія Сагло та Ярослав Черняк поклали квіти до па­м’ятника загиблим героям у роки ІІ світової війни (прах 167 калайдинчан лежить у 14 державах Європи і цим ска­зано все). Сьогодні ж хви­линою мовчання вшанували пам’ять і тих, хто загинув, беручи участь в АТО, вої­нів-афганців та лікві­даторів наслідків аварії на ЧАЕС, які передчасно пішли із життя.

Kalaudenzi 09102019 6Але головними дійовими особами були трудові колективи і жителі Калайдинець, які тут живуть, працюють, дбають про село, його добробут і благополуччя. Тож Подя­ками та грамотами відзначені Сергій Мисник, Тетяна Мартюк, Валентина Третяк, Василь Стасовський та інші, нагороди яким за їх відсутності будуть передані особисто. До книги Почесних громадян села Калай­динці в цьому році занесений ветеран праці, в минулому передовий будівельник, авто­ритетна людина Іван Андреєв.

Також було вручено премію ім. К.Се­ментовського. Її удостоївся народний во­кальний ансамбль «Вербиченька». І не­дарма. Адже нинішній рік став роком художньої самодіяльності с.Калайдинці. Зокрема, І місце в м.Гребінка на що­річному фес­ти­ва­лі-конкурсі «На гос­тини до Гре­бінки» дует «Надве­чір’я» здобув І місце, тріо «Світанок» – ІІ міс­це, ансамбль «Ве­р­­­би­ченька» от­ри­мав диплом, на Тре­тьому від­кри­тому Все­ук­ра­їн­сь­кому яр­марку «Ме­ди Межигір’я», що про­водився в с. Оче­­­ре­тувате Се­менівського ра­йо­ну, дует «Надве­чір’я» ви­­боров І місце, «Сві­танок» – ІІ міс­це, у ве­ресні в с.Бе­резова Рудка Пирятинського району, де що­річно від­бувається Все­ук­раїн­ський фестиваль «Осін­­нє золото», ан­самбль «Вер­би­че­нька» виборов І місце серед 32 колективів-учас­ників фес­тивалю, на ІІ Все­українському конкурсі «Дже­рело духов­ності», що про­ходив в с.Ни­жчий Була­тець диплом лау­реата І сту­пеня у номінації «Музично-інстру­ментальний жанр» от­ри­мав вокально-інструмен­тальний ансамбль «Осінній призов» (Калайдин­цівський БК). Пре­мію вручили дирек­тору Ка­лай­динцівського БК Ва­лен­тині Іщенко.Kalaudenzi 09102019 2

Kalaudenzi 09102019 3

За результатами конкурсу на кращу садибу села у кате­горії «Великі будівлі» отри­мали Віктор та Надія Шев­ченки, «Середні будівлі» – Микола та Віра Шульга, та «Невеликі бу­дівлі» – Борис та Надія Жирон. У ниніш­ньо­му році Калайдин­цівська велика родина поповнилася трьома новонарод­женими: Дмитрик Мисник, Вадим Тараненко і Влада Величко, батьки яких отримали подарунки від громади села. Відзнаки також отримали громадський активіст села Іван Даниленко, колективи художньої само­діяльності – призери Все­україн­ських кон­курсів: дует «Надвечір’я» (Катерина Мисник та Віра Тараненко), дует «Світанок» (Вален­тина Іщенко, Микола Ужакін), художній керівник ансамблю «Вер­биченька» Оле­­на Ма­цак (ако­м­пане­мент Во­лодимир Ко­тюх), во­кально-ін­стру­мен­тальний ан­самбль «Осінній при­­зов», утво­ре­ний півроку тому, духо­вий ор­кестр на чо­лі з Дми­тром Ори­­­­сен­ком. Всі во­ни взяли участь у святковому кон­цер­ті, що від­був­ся після урочистої час­­­тини і вигравав всіма бар­вами ін­стру­мен­та­льного та во­каль­ного мис­те­ц­тва.

А ще не обійшли увагою Валерія Різу­ненка, який своїми піс­нями прикрашає будь-яке свято, учас­ника духового оркестру Гри­горія Даниленка, який святкував нещо­давно 60-річний юві­лей, депутата сільської ради багатьох скликань, голову ветеран­ської організації села, активного учасника ху­дожньої само­дія­льності Олексія Білика, Галину Босікову та інших.Kalaudenzi 09102019 5

Kalaudenzi 09102019 7

Насичена концертна програма, смачна каша, надувна гірка, якою встигли наті­шитися до дощу дітлахи Калайдинець, жвава торгівля – все свідчило про те, що свято вдалося на славу!

Олександр МІЩЕНКО.

Знімки Сергія СТЕПЧЕНКА.

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Оголошення: РОБОТА !!!!!!

При заморожуванні гіркота калини втрачається

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!