При заморожуванні гіркота калини втрачається

kaluna 07102019 1Калина зміцнює імунітет та очищає кров. Сік калини згубно діє на мікроби, тож вживання ягід калини вкрай потрібне, щоб не захворіти на грип чи гострі респіраторні інфекції. Жителі Сибіру вважають, що вживання калини - профілактика не лише застуди, а й раку...

Калина для людини не менш цінна, як визнані вітамінні рослини шипшина, чорна смородина, малина, обліпиха.

І не дивно: вона багата вітамінами, дубильними речовинами, органічними кислотами, мінеральними речовинами. Якщо ж порівняти із заморськими плодами (цитрусовими), то вітаміну С у ній більше в 1,5 разу, каротину - у кілька разів, заліза - у 5-10, фосфору - в 4-5 разів. Ще ж слід додати, що містять ягоди багато цинку, калію, магнію, йоду, міді та марганцю. Тому її вважають одним з найліпших кровотворних засобів, щедро віддає калина свій сік людині для кровотворення і кровоочищення. Якщо ж добра кров, то й імунітет міцний, і життєвий тонус високий, і працездатність гарна.

Отож 1 ст. л. ягід розтовкти, залити склянкою окропу, після 1-2-годинного настоювання процідити, вжити по 0,5 склянки за 2 прийоми. Цього достатньо, щоб не лише зміцнити організм, а й заспокоїти нервову систему.

     Людям із хворим серцем рекомендують їсти ягоди калини з кісточками, адже вони позитивно впливають на серцеву діяльність і збільшують сечовиділення, зменшують набряки. Добрий лікувальний ефект дає відвар ягід: 1 склянку плодів залити 1 л гарячої води, кип`ятити 8-10 хв., процідити, трохи остудити, додати 3 ст. л. меду. Поти по 0,5 склянки 3-4 рази на день. Такий напій знижує також артеріальний тиск, корисний хворим на атеросклероз. - Теплий відвар калини з медом (або сік калини з медом) допомагає лікувати захворювання верхніх дихальних шляхів, його п`ють у разі застуди, що супроводжується гострим головним болем, кашлем, охриплістю голосу.kaluna 07102019 2

Рекомендують також хворим із бронхіальною астмою. Готують відвар так: 6 ст. л. ягід залити склянкою окропу, кип`ятити 5 хв., настояти 1 годину, приймати по третині склянки тричі на день після їди, додавши 1 ч. л. меду. Відвар калини з медом п`ють як заспокійливе під час болісних менструацій.

           Як заспокійливий засіб вживають такий настій: 5 ст. л. ягід розтерти, залити, помішуючи ягоди, трьома склянками окропу, настояти протягом 4 годин, процідити. Пити по 0,5 склянки 4-5 разів на день до їди.

             Цей настій, як кровоочисний, потрібно пити людям із порушенням обміну речовин, що проявляється фурункулами, карбункулами, різними гноячковими висипами. Розтертими ягодами одночасно змащувати уражену шкіру. Зокрема, так виводять вугри.

          Настоєм калини (1-2 ст. л. ягід розтерти, залити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити) полощуть горло у разі ангіни, ротову порожнину за таких захворювань: пародонтоз, гінгівіту, стоматиту. У народній медицині є приписи вживати ягоди, перетерті з цукром, у разі поносу, жовтяниці, ангіни, кашлю. Дієтолог Світлана Ільїна радить: З`їдайте щоденно по 15-20 плодів калини звичайної з кісточками (з метою профілактики утворення каменів), вони дуже корисні і потрібні для печінки.

Калину можна додавати до салатів, страв із сиру, вінегрету.

         Полюбіть ці ягоди, калина має бути в меню до квітня. Можна заготувати сік, щоденно 2-3 ст. л. розводити в склянці холодної перевареної води і випивати вранці натще. Калина допомагає справлятися зі стресом. Лікування гастриту ягодами калини (народний метод) На курс лікування потрібно взяти відро калини. Ягоди обережно обірвати, щоб не пом`яти, вщерть наповнити ними 3-літрові банки, залити чистою холодною водою, тримати в кімнаті 10-12 діб. Банки пропарити і поставити в погріб (зверху зняти плісняву, якщо вона з`явилася). Пити сік по 40 мл перед їдою. Коли рідина з першої банки закінчиться, залити калину в ній водою, а пити воду з другої банки. Випивши всю, долити банку чистою водою, пити з третьої. Далі з першої, другої, третьої, аж поки ягоди не віддають весь сік і вода в банках не стане прозорою. Після такого лікування знижена кислотність нормалізується, а в разі нульової кислотності курс лікування слід повторити. Одночасно з калиновим лікуванням треба щоденно їсти цибулю, готуючи її так: невелику цибулину порізати тоненькими кружками, покласти в глибоку тарілку й залити окропом на 1 хв., тоді промити в друшляку холодною водою і їсти, поливши сметаною чи олією. Така цибуля, не подразнюючи стінки шлунка, сприяє виділенню шлункового соку.

Джерело УНІАН: https://www.unian.ua/health/country/78420-kalina-zmitsnyue-imunitet-ta-ochischae-krov.html

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Оголошення: РОБОТА !!!!!!

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!