БУВ ГЕРОЄМ НА ЗЕМЛІ, СТАВ ЯНГОЛОМ НА НЕБІ…

БУВ ГЕРОЄМ НА ЗЕМЛІ, СТАВ ЯНГОЛОМ НА НЕБІ…

Сталевий кулак Збройних Сил України – це славний Легіон танкових військ, що гідно дає по зубах ворожій армії російських окупантів. Російсько-українська війна продемонструвала безліч прикладів мужності українських воїнів-танкістів. Серед них багато танкістів, доля яких на війні дуже показова, а часом трагічна – в полон їх не беруть, а в разі ураження ворожим вогнем танк стає братською могилою для екіпажу.

У братерстві сталевих лицарів є й наші земляки з Хорольщини, які дають гідну відсіч противнику. На жаль, доля одного з командирів танку стала трагічною. 8 вересня 2024 року загинув наш земляк із с.Клепачі, військовослужбовець ЗСУ – Олександр Олексійович Качаненко. Головний сержант – командир танка танкового взводу танкової роти танкового батальйону в складі окремої механізованої бригади отримав несумісні з життям поранення внаслідок влучання в танк ворожого БпЛА на Курщині.

Олександр Олексійович загинув як Герой, з честю та гідністю! Не варто розповідати про почуття та емоції рідних, які отримують сповіщення про смерть найближчих, найрідніших, найдорожчих. У ці скорботні часи розділяємо біль втрати та співчуваємо великій родині Олександра Качаненка: мамі – Любові Іванівні Качаненко, дружині – Світлані Михайлівні Качаненко, доньці – Яні, зятю – Володимиру, внукам – Софії, Олександру та Саміру, двоюрідним сестрам – Наталії Миколаївні Веретенніковій, Лідії Миколаївні Галаган, Людмилі Олександрівні Черкаській, Світлані Григорівні Климченко, двоюрідним братам – Олександру Сергійовичу Павленку, Олександру Олександровичу Пащенку, близьким, товаришам, кумам, однокласникам, колегам, братерству танкового війська та всім, хто дорожитиме і берегтиме світлу пам'ять про славного Героя.

2 жовтня цього року полеглому Герою Олександру мало б виповнитися всього 44 роки… Сталева танкова броня не вберегла Воїна, але його бойова слава залишиться безсмертною. Наш святий обов’язок – берегти світлу пам'ять Захисника, а в день прощання – віддати данину пам’яті та провести у вічність.

Міська влада оголошує 12 вересня 2024 року Днем жалоби у Хорольській міській територіальній громаді. На знак скорботи за загиблим Героєм Олександром Качаненком забезпечити приспущення Державного прапора з траурною стрічкою. Обмежено проведення концертно-розважальних заходів на території громади. Заборонено аудіозвучання музики та реклами у закладах торгівлі та громадського харчування.

Увага! Траурний мітинг відбудеться у четвер, 12 вересня, орієнтовно о 10:00 год. на площі біля памʼятника Тарасу Шевченку в місті Хоролі. Чин похорону та прощання з Героєм відбудеться на цвинтарі у рідному селі Клепачі Клепачівського старостату.

Нехай людські молитви та тихий добрий спомин про одного з кращих синів України будуть сильнішими за смерть. Схилімо голови у скорботі та гідно вшануймо Героя, який заплатив за нашу свободу та незалежність непомірною ціною – власним життям.

Хорольська міська територіальна громада

Календар свят

Вересень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День знань.
2345678
Різдво Пресвятої Богородиці.
91011121314
Воздвиження Чесного Хреста.
15
Всенародний день батька.
1617
День рятувальника.
День працівників лісу.
Іменини святкують Ілля, Софія, Віра, Надія, Любов.
1819202122
День осіннього рівнодення.
День партизанської слави України.
23242526272829
День пам’яті трагедії Бабиного Яру.
30
День перекладача.
Всеукраїнський день бібліотек.
День усиновлення.
      

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!