Ще під кінець цієї весни доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк повідомив цікавий факт, що його команда фахівців вдало розробила і створила екологічний посуд, в якому можна випікати і заварювати різні напої.
А ось днями, за інформацією вченого, студенти в лабораторії створюють не тільки екопосуд, але і штучне сало, і органічні чіпси.
"Ми розробили органічні чіпси з яблук і груш. А наше сало - здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смаками: звичайний солоний, з перцем та іншими спеціями, кислий, солодкий, різної жирності", - поділився Дмитро Бідюк.
Сало виготовляють з рослинної олії і желатину. Працюють в лабораторії і над розробкою біоплівки. Вона повинна стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети або харчову плівку. Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.