На Херсонщині відкрився міні-завод, який виготовляє кавуновий мед

kavun 02092020На радість усім гурманам, біля міста Гола Пристань на Херсонщині відкрився чи не перший в Україні міні-завод з виробництва кавунового меду (бекмесу).

Створив його разом із сином-фермером відомий у краї фанат зеленого туризму Олександр Долинко. Для цього взяв пільговий кредит під п’ять відсотків річних за обласною програмою розвитку харчової та переробної галузі на 97 тисяч гривень. Ще й своїх заощаджень у півтори сотні тисяч гривень додав. На обладнання та приміщення, стилізоване під селянську хату, цього вистачило, і підприємство вже працює.

Цьогоріч Олександр Володимирович планує виготовити майже тонну бекмесу. І впевнений, що з його збутом проблем не буде. Адже чи не кожен, хто приїжджає на екохутори у таврійському степу, бажає прихопити з собою баночку запашного кавунового меду. А це тисячі дітей та дорослих.

Окрім того, ведуться перемовини із серйознішим замовником — одна з київських фірм планує купувати та реалізувати через свою мережу в столиці не менше центнера бекмесу. Питання тільки в сертифікації цього смачнючого та корисного продукту, якою Олександр Долинко зараз і займається.

    “Технологія виготовлення бекмесу нехитра — випарювання соку. Його ще моя бабуся в селі на домашній кухні робила. Але значні обсяги потребують і налагодження виробництва, постачання сировини. На тонну продукту піде мало не 25 тонн кавунів.

Та головне, що вони згодяться будь-які: і деформовані, і занадто маленькі, які зазвичай залишають на баштані перегнивати після збирання кондиційної ягоди. Тож для фермерів це можливість перетворити відходи на якісний товар, що дасть додатковий прибуток”, — із захопленням розповідає власник міні-заводу.

Олександр Долинко зізнається: кавуновий мед у нього на столі щодня. Ранком до гарячого чаю дуже смакує скибочка хліба із шаром прозоро-сяючого, наче бурштин, бекмесу. Він буде гарним доповнення у дієту для тих, хто бажає схуднути, завдяки меншій калорійності, ніж у цукру. Та й за діабету другого типу прислужиться як замінник того ж цукру, але треба порадитися із лікарем. Але й для цілком здорової людини бекмес — то корисні ласощі.

Джерело: Голос України.

Календар свят

Вересень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День знань
2
День нотаріату
34567
День підприємця
8
Міжнародний день грамотності
Міжнародний день солідарності журналістів
9
Міжнародний день краси
День тестувальника
День дизайнера-графіка
10
Усесвітній день запобігання самогубствам
111213
День програміста
День українського кіно
День фізкультури і спорту
14
День працівників нафтової, газової тa нафтопереробної промисловості
День танкових військ
15
Міжнародний день демократії
16
Міжнaродний день охорони озонового шару
17
День HR-менеджера
День рятувальника
181920
День рекрутера
День винахідника і раціоналізатора
День фармацевтичного працівника
21
День працівника лісу
День миру
Міжнародний день миру
22
День партизанської слави
2324252627
День туризму
День вихователя і всіx дошкільних працівників
28
День машинобудівника
2930
День всиновлення
Міжнародний день перекладача
Всеукраїнський день бібліотек
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!