Пам'ятну монету, присвячену Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України вже можна зустріти в обігу

Пам'ятну монету, присвячену Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України вже можна зустріти в обігу

У День Збройних Сил України, 06 грудня 2023 року, в Національному банку відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України".

Ця монета продовжує серію "Збройні Сили України" та присвячена Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України – окремому органу військового управління стратегічного рівня всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення об’єднаних операцій за завданням Верховного Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних Сил України.

Презентували нову монету Голова Національного банку України Андрій Пишний та Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Крім того, участь у презентації взяв військовослужбовець Збройних Сил України, Герой України полковник В'ячеслав Пятаков.

"Презентуючи нову обігову пам’ятну монету, ми маємо можливість особисто висловити подяку за героїзм та силу представникам Командування об’єднаних сил Збройних Сил України. Відтепер наша глибока повага на десятиліття викарбувана в металі, – наголосив Голова Національного банку Андрій Пишний. – На монеті ми зобразили емблему Командування об’єднаних сил ЗСУ – традиційну козацьку зброю – пірнач на фоні двох схрещених шабель. Цей шеврон, втілений в монеті, є дуже чітким і промовистим. Бо насправді ви ті, хто успадкував столітню звитягу українського воїнства".

"Ми дякуємо команді Національного банку за плідну співпрацю, надання допомоги та сприяння Збройним Силам України. Нам відомо, що ви завжди всіма силами та можливостями, вашими добрими серцями підтримуєте Збройні Сили України, ми вдячні вам за це. Спільними зусиллями ми здобудемо нашу славетну Перемогу. Ворог, як будь-яка пітьма, обов’язково впаде. З нами Бог, з нами воля українського народу", – сказав Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Про дизайн монети

Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети в центрі зображено емблему Командування об’єднаних сил Збройних Сил України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Про обіг та реалізацію монети

Національний банк підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої видачі їх клієнтам. Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Водночас частина тиражу обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" буде сформована в спеціально оформлені ролики. До ролика входитиме 25 обігових пам’ятних монет "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України". На спеціально оформленому сувенірному папері, в який запаковано кожний ролик, розміщено зображення емблеми Командування об’єднаних сил Збройних Сил України. Тираж роликів – 20 тисяч штук.

Реалізація роликів обігових пам’ятних монет у сувенірному пакованні розпочнеться з 06 грудня 2023 року:

в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку – загалом через інтернет-магазин буде реалізовано десять тисяч роликів, які будуть доступні з першого дня продажу;
банками-дистриб’юторами (АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк") – у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ. Детальнішу інформацію про початок реалізації та точки продажу можна дізнатися на їхніх офіційних сайтах.

Довідково

Обігову пам’ятну монету "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" Національний банк України вводить у готівковий обіг 06 грудня 2023 року.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук у сувенірному пакованні). Гурт монети – рифлений.

Дизайн реверсу монети виконала Тетяна Балута. Скульптор – Володимир Дем’яненко.

Джерело: Національний банк України

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!