картопля – 25-30;
морква, буряк – 25-30;
редис, редька – 14, 15, 21-23, 25, 28-30;
цибуля ріпчаста – 21-23, 25, 28-30;
цибуля на зелень – 5, 6, 10, 11, 14, 15, 21-23;
томати – 10-11, 14-15, 21-23, 29, 30;
перець, баклажани – 10-15, 25;
огірки – 10-15, 25, 29-30;
броколі, цвітна капуста – 14, 15, 21-23;
рання капуста – 21-23;
середня та пізня капуста – 10, 11, 14, 15, 21-23;
кабачки, патисони, гарбуз – 10-15, 25;
квасоля, горох – 10-15, 21-23, 25-28;
кукурудза – 10-14, 21-23;
соняшник – 10, 11, 16-18, 21-23;
салати – 10, 11, 14, 15, 21-23;
кріп, петрушка, кінза – 10, 11, 14, 15, 21-23;
базилік, материнка, розмарин – 14, 15, 19-23;
суниця та полуниця – 10-15, 25;
яблуня – 10, 11, 26-30;
груша – 10, 11, 21-23, 29, 30;
абрикос, вишня, слива, персик – 10, 11, 21-23, 26-30;
черешня – 10, 11, 16-18;
волоський горіх, фундук – 10, 11;
калина, шипшина, горобина – 10, 11, 14, 15, 26-28;
смородина – 1, 2, 5, 6, 10, 11, 14-18, 25, 29, 30;
малина – 10-15, 25;
аґрус – 10, 11, 14, 15, 25, 29, 30;
виноград – 5, 6, 10, 11, 14, 15, 21-23, 25-28.
Сприятливі дні для посіву/посадки овочевих культур — 5, 6, 10, 11, 14, 15, 21-23, 25-30 квітня.
Несприятливі дні для посіву, посадки та пересадки будь-яких рослин — 3, 4, 7-9, 24 квітня.