М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

Інгредієнти:

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 700 г
  • Груша - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 великі цибулини
  • Сир твердий голандський - 150 г
  • Сметана 25% - 200 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний та червоний мелений - за смаком
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Олія кукурудзяна - 1 ст. л.
  • Петрушка зелена (для подачі) - за смаком.
  • Помідори - за смаком.

Приготування:

М'якуш свинини нарізати шматочками та відбити. Потім нарізати його і додати до 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залишити маринуватися на 30 хвилин.

Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими півкільцями та посолити (1/3 чайної ложки солі), обім’яти цибулю впродовж 30 секунд, щоб вона пустила сік.

Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими тонкими шматочками.

Залити холодною водою і додати 1 столову ложку солі – завдяки цьому картопля не потемніє.

Перед формуванням страви воду злити й обсушити картоплю рушником.

Сир натерти на великій тертці, додати натерту грушу, сметану, майонез і добре перемішати. 

Така сирна маса буде дуже доречною.

Деко для запікання змастити олією, покласти на нього кулінарне кільце і рівномірно розподілити шар картоплі, поперчити.

На картоплю викласти шар м'яса.

На м'ясо викласти шар цибулі.

На цибулю викласти 2 столові ложки сирної маси з грушею й акуратно розрівняти по поверхні.

Кулінарне кільце акуратно зняти.

Таким чином сформувати на деку всі порції.

Розігріти духовку до 180°С і запікати м'ясо по-французьки в духовці 20 хвилин.

Потім температуру зменшити до 170°С й запікати свинину з картоплею та цибулею ще 15 хвилин.

Дістати свинину аля франсе з духовки, викласти порційно на тарілки.

Посипати страву дрібно нарізаною зеленою перушкою та подавати до столу з помідорами.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!