М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

Інгредієнти:

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 700 г
  • Груша - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 великі цибулини
  • Сир твердий голандський - 150 г
  • Сметана 25% - 200 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний та червоний мелений - за смаком
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Олія кукурудзяна - 1 ст. л.
  • Петрушка зелена (для подачі) - за смаком.
  • Помідори - за смаком.

Приготування:

М'якуш свинини нарізати шматочками та відбити. Потім нарізати його і додати до 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залишити маринуватися на 30 хвилин.

Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими півкільцями та посолити (1/3 чайної ложки солі), обім’яти цибулю впродовж 30 секунд, щоб вона пустила сік.

Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими тонкими шматочками.

Залити холодною водою і додати 1 столову ложку солі – завдяки цьому картопля не потемніє.

Перед формуванням страви воду злити й обсушити картоплю рушником.

Сир натерти на великій тертці, додати натерту грушу, сметану, майонез і добре перемішати. 

Така сирна маса буде дуже доречною.

Деко для запікання змастити олією, покласти на нього кулінарне кільце і рівномірно розподілити шар картоплі, поперчити.

На картоплю викласти шар м'яса.

На м'ясо викласти шар цибулі.

На цибулю викласти 2 столові ложки сирної маси з грушею й акуратно розрівняти по поверхні.

Кулінарне кільце акуратно зняти.

Таким чином сформувати на деку всі порції.

Розігріти духовку до 180°С і запікати м'ясо по-французьки в духовці 20 хвилин.

Потім температуру зменшити до 170°С й запікати свинину з картоплею та цибулею ще 15 хвилин.

Дістати свинину аля франсе з духовки, викласти порційно на тарілки.

Посипати страву дрібно нарізаною зеленою перушкою та подавати до столу з помідорами.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!