М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

Інгредієнти:

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 700 г
  • Груша - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 великі цибулини
  • Сир твердий голандський - 150 г
  • Сметана 25% - 200 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний та червоний мелений - за смаком
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Олія кукурудзяна - 1 ст. л.
  • Петрушка зелена (для подачі) - за смаком.
  • Помідори - за смаком.

Приготування:

М'якуш свинини нарізати шматочками та відбити. Потім нарізати його і додати до 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залишити маринуватися на 30 хвилин.

Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими півкільцями та посолити (1/3 чайної ложки солі), обім’яти цибулю впродовж 30 секунд, щоб вона пустила сік.

Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими тонкими шматочками.

Залити холодною водою і додати 1 столову ложку солі – завдяки цьому картопля не потемніє.

Перед формуванням страви воду злити й обсушити картоплю рушником.

Сир натерти на великій тертці, додати натерту грушу, сметану, майонез і добре перемішати. 

Така сирна маса буде дуже доречною.

Деко для запікання змастити олією, покласти на нього кулінарне кільце і рівномірно розподілити шар картоплі, поперчити.

На картоплю викласти шар м'яса.

На м'ясо викласти шар цибулі.

На цибулю викласти 2 столові ложки сирної маси з грушею й акуратно розрівняти по поверхні.

Кулінарне кільце акуратно зняти.

Таким чином сформувати на деку всі порції.

Розігріти духовку до 180°С і запікати м'ясо по-французьки в духовці 20 хвилин.

Потім температуру зменшити до 170°С й запікати свинину з картоплею та цибулею ще 15 хвилин.

Дістати свинину аля франсе з духовки, викласти порційно на тарілки.

Посипати страву дрібно нарізаною зеленою перушкою та подавати до столу з помідорами.

Календар свят

Жовтень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
День Захисника України
Міжнародний день літніх людей
День Українського козацтва
2
Міжнародний день ненасильства
34
Всесвітній тиждень космосу
Всесвітній день тварин
5
День працівників освіти
Всесвітній день вчителів
6
Міжнародний день лікаря
Міжнародний день архітектора
78
День юриста
9
Всесвітній день пошти
День ріелтора
10
Вcесвітній день психічного здоров'я
День працівників стандартизації тa метрології
Європейський день боротьби пpоти страти
11
Міжнародний день пo зменшенню небезпеки стихійних лих
12
День працівників Дeржавної санітарно-епідеміологічної служби
День художника
День кадрового працівника
131415
Всесвітній день сільської жінки
Міжнародний день білої тростини
16
Всесвітній день продовольства
День анестезіолога
Міжнародний день кредитних спілок
17
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію убогості
18
День пpацівників целюлозно-паперової промисловості
19
День працівників харчової промисловості
20
Міжнародний день авіадиспетчера
Всеукраїнський день боротьби пpоти захворювання раком молочної залози
Міжнародний день кухаря та кулінара
212223
День рекламіста (Дeнь працівників реклами)
24
Всесвітній день інформації пpо розвиток
День Організації Об'єднаниx Націй
Тиждень роззброєння
День маркетолога
25
Тиждень роззброєння
26
Тиждень роззброєння
День автомобіліста і дорожника
27
Тиждень роззброєння
День української писемності і мови
28
Тиждень роззброєння
День визволення України вiд фашистських загарбників
29
Тиждень роззброєння
Дeнь працівників служби позавідомчої охорони
30
Тиждень роззброєння
31
Міжнародний день Чорного моря
  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!