М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

М'ясо аля франсе з картоплею та грушею

Інгредієнти:

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 700 г
  • Груша - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 великі цибулини
  • Сир твердий голандський - 150 г
  • Сметана 25% - 200 г
  • Майонез - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний та червоний мелений - за смаком
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Олія кукурудзяна - 1 ст. л.
  • Петрушка зелена (для подачі) - за смаком.
  • Помідори - за смаком.

Приготування:

М'якуш свинини нарізати шматочками та відбити. Потім нарізати його і додати до 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залишити маринуватися на 30 хвилин.

Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими півкільцями та посолити (1/3 чайної ложки солі), обім’яти цибулю впродовж 30 секунд, щоб вона пустила сік.

Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими тонкими шматочками.

Залити холодною водою і додати 1 столову ложку солі – завдяки цьому картопля не потемніє.

Перед формуванням страви воду злити й обсушити картоплю рушником.

Сир натерти на великій тертці, додати натерту грушу, сметану, майонез і добре перемішати. 

Така сирна маса буде дуже доречною.

Деко для запікання змастити олією, покласти на нього кулінарне кільце і рівномірно розподілити шар картоплі, поперчити.

На картоплю викласти шар м'яса.

На м'ясо викласти шар цибулі.

На цибулю викласти 2 столові ложки сирної маси з грушею й акуратно розрівняти по поверхні.

Кулінарне кільце акуратно зняти.

Таким чином сформувати на деку всі порції.

Розігріти духовку до 180°С і запікати м'ясо по-французьки в духовці 20 хвилин.

Потім температуру зменшити до 170°С й запікати свинину з картоплею та цибулею ще 15 хвилин.

Дістати свинину аля франсе з духовки, викласти порційно на тарілки.

Посипати страву дрібно нарізаною зеленою перушкою та подавати до столу з помідорами.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!