Інгредієнти:
- Свинина - 500 г
- Картопля - 700 г
- Груша - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 великі цибулини
- Сир твердий голандський - 150 г
- Сметана 25% - 200 г
- Майонез - 100 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний та червоний мелений - за смаком
- Орегано - 1 ч. л.
- Олія кукурудзяна - 1 ст. л.
- Петрушка зелена (для подачі) - за смаком.
- Помідори - за смаком.
Приготування:
М'якуш свинини нарізати шматочками та відбити. Потім нарізати його і додати до 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки перцю, 1 чайну ложку орегано й залишити маринуватися на 30 хвилин.
Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими півкільцями та посолити (1/3 чайної ложки солі), обім’яти цибулю впродовж 30 секунд, щоб вона пустила сік.
Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими тонкими шматочками.
Залити холодною водою і додати 1 столову ложку солі – завдяки цьому картопля не потемніє.
Перед формуванням страви воду злити й обсушити картоплю рушником.
Сир натерти на великій тертці, додати натерту грушу, сметану, майонез і добре перемішати.
Така сирна маса буде дуже доречною.
Деко для запікання змастити олією, покласти на нього кулінарне кільце і рівномірно розподілити шар картоплі, поперчити.
На картоплю викласти шар м'яса.
На м'ясо викласти шар цибулі.
На цибулю викласти 2 столові ложки сирної маси з грушею й акуратно розрівняти по поверхні.
Кулінарне кільце акуратно зняти.
Таким чином сформувати на деку всі порції.
Розігріти духовку до 180°С і запікати м'ясо по-французьки в духовці 20 хвилин.
Потім температуру зменшити до 170°С й запікати свинину з картоплею та цибулею ще 15 хвилин.
Дістати свинину аля франсе з духовки, викласти порційно на тарілки.
Посипати страву дрібно нарізаною зеленою перушкою та подавати до столу з помідорами.