Чудовий варіант осіннього зігріваючого напою для тих, хто любить каву і не проти побалувати свої смакові рецептори чимось незвичним.
Що потрібно?
Для гарбузового сиропу знадобиться 100 г цукру, 200 мл води, 1 ч. л. меленого мускатного горіха,1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. екстракту ванілі, 1 гілочка сушеної гвоздики, дрібка солі, 4-5 ст. л. гарбузового пюре (можна використовувати дитяче пюре або консервований гарбуз). Для напою - 200 мл міцної кави, 250 мл молока, гарбузовий сироп, збиті вершки (за бажанням)
Воду з цукром ставимо на вогонь, чекаємо повного розчинення, після чого додаємо туди всі необхідні спеції та гарбузове пюре. Доводимо суміш до кипіння і на невеликому вогні випаровуємо протягом 10-15 хвилин. Потім через сито треба процидіти отриманий сироп, щоб позбутися грудочок. Змішуємо сироп з гарячим молоком і ретельно збиваємо. Далі готуємо міцну каву і вливаємо її до молока. Готовий напій можна прикрасити збитими вершками.
Джерело: БіляївкаСіті