Пісний борщ з консервою і квасолею

Пісний борщ з консервою і квасолею

Інгредієнти:

  • Риба рубана в томатному соусі - 1 банка.
  • Квасоля червона - 1 скл.
  • Картопля - 400 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуоя - 2 шт.
  • Томатна паста - 1 ст.л.
  • Буряк столовий - 1 шт.
  • Капуста - 300 г.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Корінь селери - половину.
  • Яблуко - 2 шт.
  • Груша - 1 шт.
  • Родзинки - 30 г.
  • Соняшникова олія - 4 ст.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник - 2 зубч.
  • Сметана - 100 гр.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Квасолю потрібно замочити на ніч. Для цього її звечора слід залити холодною водою. Вранці злити воду, залити нову і варити квасолю протягом 1 години.

Можна  використати консервовану квасолю.

Моркву помити, пошкребти і натерти на крупній тертці, часник роздавлюють у часникодавці, а цибулю дрібно ріжуть.

Обсмажувати цибулю з морквою, перцем болгарським і часником слід на розігрітій сковороді з соняшниковою олією протягом 10 хвилин. Потім додати в сковороду дрібно натертий буряк і томатну пасту, смажити до м'якості буряка  ще 10 хвилин.

Капусту треба дрібно нашаткувати і перекласти в каструлю разом зі звареною заздалегідь квасолею і вимитим і подрібненим коренем селери. Варити 10 хвилин.

Потім додати заздалегідь почищену і нарізану  кубиками картоплю і так само почищене і подрібнене яблуко та грушу. Варити ще 15 хвилин.

Настав час овочевої зажарки! Її виспають гарячою просто з пательні. Дадають по мірі закипання борщу рибу в томаті і лавровий лист. Варять борщ ще 15 хвилин і вимикають вогонь.

В кінці борщ солять за смаком, і перчать, фінальний штрих - додати зелень і родзинки та залишити страву умлівати під закритою кришкою.

Якщо страва гарча її вживають зі сметаною.

Календар свят

Квітень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День сміху
2
Всесвітній день поширення інформації пpо проблему аутизму
Міжнародний день дитячої книги
34
Міжнародний день освіти пo питаннях мінної небезпеки
Міжнародний день інтернету
День веб-мастера
56
День геолога
День працівника слідчих органів
7
Всесвітній день здоров'я
Благовіщення Пресвятої Богородиці
8
Міжнародний день циганів
91011
Міжнародний день звільнення в'язнiв фашистських концтаборів
12
День працівникiв ракетно-космічної галузі України
Вcесвітній день авіації і космонавтики
13
1415
День кримінального розшуку
1617
День пожежної охорони
18
Міжнародний день пам'ятників тa видатних місць
День пам'ятників історії тa культури
19
День довкілля
20
Великдень
212223
Міжнародний день секретаря
Всесвітній день книги тa авторського права
Всеукраїнський день психолога
242526
Всесвітній день інтелектуальної власності
Міжнародний день пам'яті жeртв радіаційних аварій і катастроф
27
28
Усесвітній день охорони праці
29
Міжнародний день танцю
30    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!