Інгредієнти:
- Риба рубана в томатному соусі - 1 банка.
- Квасоля червона - 1 скл.
- Картопля - 400 г.
- Морква - 2 шт.
- Цибуоя - 2 шт.
- Томатна паста - 1 ст.л.
- Буряк столовий - 1 шт.
- Капуста - 300 г.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Корінь селери - половину.
- Яблуко - 2 шт.
- Груша - 1 шт.
- Родзинки - 30 г.
- Соняшникова олія - 4 ст.л.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Часник - 2 зубч.
- Сметана - 100 гр.
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Квасолю потрібно замочити на ніч. Для цього її звечора слід залити холодною водою. Вранці злити воду, залити нову і варити квасолю протягом 1 години.
Можна використати консервовану квасолю.
Моркву помити, пошкребти і натерти на крупній тертці, часник роздавлюють у часникодавці, а цибулю дрібно ріжуть.
Обсмажувати цибулю з морквою, перцем болгарським і часником слід на розігрітій сковороді з соняшниковою олією протягом 10 хвилин. Потім додати в сковороду дрібно натертий буряк і томатну пасту, смажити до м'якості буряка ще 10 хвилин.
Капусту треба дрібно нашаткувати і перекласти в каструлю разом зі звареною заздалегідь квасолею і вимитим і подрібненим коренем селери. Варити 10 хвилин.
Потім додати заздалегідь почищену і нарізану кубиками картоплю і так само почищене і подрібнене яблуко та грушу. Варити ще 15 хвилин.
Настав час овочевої зажарки! Її виспають гарячою просто з пательні. Дадають по мірі закипання борщу рибу в томаті і лавровий лист. Варять борщ ще 15 хвилин і вимикають вогонь.
В кінці борщ солять за смаком, і перчать, фінальний штрих - додати зелень і родзинки та залишити страву умлівати під закритою кришкою.
Якщо страва гарча її вживають зі сметаною.