МХП Поруч: Як компанія допомагає ветеранам та ветеранкам повертатися до цивільного життя

МХП Поруч: Як компанія допомагає ветеранам та ветеранкам повертатися до цивільного життя

З 24 лютого 2022 понад 2 900 працівників МХП покинули офіси, виробництва й поля, щоб захищати нас на фронті. Це понад 10% працівників із військовим досвідом або кожен п'ятий фахівець. З весни 2022 року компанія почала підтримувати колег-військовослужбовців та розробляти методологію програми «МХП Поруч». Наразі це програма, яка надає індивідуальний супровід та комплексну підтримку військовим, ветеранам, їхнім родинам та тим, хто чекає близьких з війни. У межах програми компанія підтримує не тільки працівників, а й жителів громад, де присутні підприємства МХП.

Крім цього, в МХП діє Центр із взаємодії з військовими та ветеранами, як системне і комплексне рішення. Ключова роль там — координатори. Зараз їх 15, частина з них раніше працювала з військовими та ветеранами.

Військовими, ветеранами та їхніми родинами, а також тими, хто чекає близьких з фронту на території присутності підприємств «Лубним'ясо», «Агро-С» та «Яготинський елеватор» опікується Людмила Колеснік, координаторка із взаємодії з військовими та ветеранами.

«Під час служби нашого працівника підприємство зберігає за ним робоче місце та заробітну плату. На цьому підтримка не завершується, адже військові — це майбутні ветерани. І наше завдання після їхнього повернення — створити умови, виділити ресурси та розбудувати систему для їхньої ефективної реінтеграції, — говорить Людмила Колеснік, — після повернення з фронту ми забезпечуємо ветеранам перевірку здоров’я, лікування та реабілітацію. Надаємо юридичну та психологічну підтримку. Допомагаємо з перенавчанням та адаптацією. За потреби створюємо нове робоче місце або посаду. Так понад 280 ветеранів уже отримали підтримку в межах програми МХП Поруч і повернулися до роботи. Крім того, у межах програми відкрили відділення реабілітації амбулаторного характеру в Лубенській лікарні інтенсивного лікування. Його відкриття стало можливим завдяки співпраці стратегічного партнера компанії Благодійного фонду «МХП-Громаді» з владою міста, району та народною депутаткою. У цьому центрі надають допомогу ветеранам, які постраждали на полі бою та усім, хто цього потребує».

Координатори спільно з колегами HR, департаменту безпеки, юристами, психологами, КСВ, охорони праці та спеціалістами із питань здоров’я та реабілітації тримають зв’язок із захисниками. Надають їм матеріальну, психологічну та юридичну підтримку і допомагають у розв’язанні побутових питань.


«Сьогодні в Україні офіційно понад 850 тисяч ветеранів. За даними Українського ветеранського фонду, кількість ветеранів, їхніх родин та членів сімей загиблих може зрости до 4−5 млн. Ми розуміємо, що ветерани повертаються не тільки на роботу, а й у родину і громаду. Тому допомагаємо у відновленні та розвитку громад, щоб захисникам після повернення було комфортно там жити та працювати. Ми акцентуємо увагу на створені ветеранських хабів, підтримці реабілітаційних центрів, лікарень», — розповів Сергій Колеснік, директор підприємства «Лубним'ясо».

Також МХП спільно з БФ «МХП-Громаді» та Українським ветеранським фондом реалізовують проєкт «Варто РОБИти своє». Завдяки цьому ветерани та їхні родини вже отримали 10 грантів до 1,5 млн грн кожен на розвиток власного бізнесу.

За соціологічними дослідженнями Українського ветеранського фонду, 64 % фронтовиків мають бажання бути підприємцями. Тож у межах програми підтримуємо грантами та експертизою у створенні власної справи.

Компанія МХП одна з перших в Україні почала впроваджувати таку програму. І як компанія, яка вже має такий досвід, готова ділитися ним з іншими. Так за підтримки МХП створили 2 посібники про адаптацію ветеранів в організаціях: один з яких спільно з ACMP Ukraine, інший — із Мінекономіки та Korn Ferry. У компанії вважають, що це допоможе великим, середнім та малим бізнесам сконструювати власні програми реінтеграції. Якщо бізнес стане veteran friendly, ми, як країна, зможемо подолати один із найбільших викликів сучасної історії України. foto 28032024 1

Людмила Колеснік,
координаторка із взаємодії з військовими та ветеранами
телефон: +38 095 700 18 11

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!