На сесії міської ради було місцями дискусійно

На сесії міської ради було місцями дискусійно

Сесія міської ради - не місце для дискусій для одних депутатів і місце подискутувати щодо правильності використання бюджетних коштів - для інших.

Позачергова тридцять дев’ята сесія міської ради восьмого скликання не стала виключенням. На її засіданні прибула рекордна кількість депутатів - 32. 

Головував на сесії міський голова Олександр Грицаєнко. Він за традицією оголосив хвилину мовчання за загиблими воїнами. Також присутні вшанували память колкеги-депутата, директора лісотехнічного фахового коледжу Романа Сендзюка, який пішов у засвіти саме в цей день два роки тому. 60 питань порядку денного розпочали з розгляду питань про звільнення одного і другого заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. З нього доповідала  керуюча справами міськради Юлія Білокінь і наголосила, що питання чисто технічне, оскільки рішення про скорочення цих посад ухвалене народними обранцями на минулій сесії. Втім депутати Григорій Угляниця та Віталій Крамаренко задали кожен по питанню і запропонували заслухати звіт, принаймні Ірини Харченко. З цим міський голова Олександр Грицпаєнко не погодився Сказав, що звіт заслуховували на попередній сесії і нині в цьому немає необхідності. Щодо звіту першого заступника міського голови Олега Соболєва, як зазначила секретар міськради Маргарита Комарова, запланований на чергову сесію міської ради у квітні. Тож депутати більшістю голосів проголосували за звільнення одного й іншого заступників міського голови. 

 2121 2203024

Далі депутати своїм рішенням внесли зміни до структури виконавчого комітету Лубенської міської ради та затвердили її у новій редакції, вже без посад заступників.

Про затвердження Програми фінансової підтримки Лубенського лісотехнічного фахового коледжу на 2024-2026 роки доповідав в.о. директора цього навчального закладу Володимир Тихович. Найактивнішими в обговоренні проєкту рішення були кошлишні випускники цього навчального закладу депутати Віталій Крамаренко та Григорій Угляниця. Зокрема, Віталій Крамаренко говорив, що програма приймається щодо закладу, засновником якого не є міська радва, без участі у співфінансуванні безпосереднього засновника освітньої установи - Полтавської обласної ради, Григорій Угляниця пропонував краще підтримати тепличне господарство КП "Конвалія" - комунальне підприємство, засновником якого є безпосередньо міська рада. Володимир Тихович

sesiiya 222032024

пояснив, що на базі лісотехнічного фахового коледжу діють гіртки Малої академії наук, проводяться теоретична підготовка дітей не лише з хімії, а й інших дисциплін. Матеріально-технічна база для цього потребує покращення, щоб діти могли не лише теоретично, а й практично проводити досліди і виступати з науковими роботами на рівні області і держави. Ось для чого потрібне облаштування теплиці. 

Були й депутати, які без розмов пропонували підтримати лісотехнічний фаховий коледж. Зокрема, Катерина Скуратовська.

Депутати проголосували більшістю голосів за прийняття програми. Водночас підтримали звернення до обласної ради підтримати фінансово цей навчальний заклад також.

Без зволікань депутати затвердили програми надання грошової компенсації на придбання шкільного одягу та спортивної форми дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються у закладах загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади на 2024-2027 роки; Програму фінансової підтримки комунального  підприємства „Лубенська лікарня інтенсивного лікування“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області“  на 2022-2024 роки у новій редакції; Програму відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян у Лубенській територіальній громаді на 2024 рік в новій редакції та внесено зміни у деякі інші діючі програми.

sesiya 2 22032024

Зокрема, на сесії про збільшення статутного капіталу, внесення змін до видів економічної діяльності та затвердження Статуту КП "Сяйво", що було успішно проголосовано.

Актуальним було питання про внесення змін до Прогорами з утримання та поточного ремонту кладовищ, памятників., меморіальних дошок та місць захоронення видатних діячів Лубенської територіальної громадит на 2022-2024 роки. Доповідала директор КП "Ритуал-сервіс" Наталія Омельяненко. Вона повідомила про запровадження нової послуги ексгумації трупів померлих громадян. Це викликано прецидентом, коли таку дію за рішенням суду було необхідно провести, а її не було в переліку послуг КП "Ритуал-сервіс". Депутати проголосували за тавказану програму. Відтак Наталія Іванівна звернулася до народних обранців з проханням відгукнутися на проблему комунальних підприємств міста, які у звязку з мобілізацією відчувають катастрофічну нестачу в кадрах. Кпадровий голод змушує підприємства працювати менш ефективно. Тому відповідне звершення до уряду було прозглянуто і прийнято в кінці сесії. Воно стосувалося бронювання працівників комунальних підприємств. Відповідний лист буде направлено за вказаними адресами.

 Про внесення змін до показників бюджету Лубенської міської територіальної громади на 2024 рік доповідала начальник фінансового управління Тамара Романенко.

 sesiya 3 22032 024

Вона внесла ряд пропозицій, які викликали широку дскусію в залі. Зокрема, про перенесення коштів з капітального ремонту на поточний ремонт фасаду кінотеатру "Київська Русь". Депутат Віталій Крамаренко засумнівався в доцільності фінансування  проведення ремонтних робіт в цій установі взагалі. Є більш актуальні для витрат напрямки в громаді на сьогодні. Депутат Інна Обмок звернула увагу на кричущий стан автомобільних доріг в місті і в районі. І запропонувала переглянути витрати на фінансування управління фінансів, запропонувавши вивільнені кошти спрямувати в комунальну галузь. 

Тамара Рогманенко повідомила, що останні скорочення штату відбувалися кілька років тому. На сьогодні штатний розпис має 13,5 працівників фінуправління і це при тому, що було проведено адміністративно-територіальну реформу і обсяг роботи збільшився за рахунок територій, що додалися до міста. Тож всі працівники зайняті і подальше скорочення недоцільне. Пролунала пропозиція з гальорки деутата Владислава Мостовенка переглянути штатні розписи всіх управлінь та відділів міськради, на що міський голова Олександр Грицаєнко запропонував депутатам проглолосувати відповідне доручення. Воно було підтримано.

2121 22032024

Депутат Катерина Скуратовська підтримала ремонт фасаду будівлі, про яку йшлося, бо це - обличчя міста.

Тим не менш в результаті подальших дискусій в залі депутати ухвалили зміни до бюджету, в яких підтримали не переносити з капітальних на поточні видатки фінансування ремонту фасаду кінотеатру "Київська Русь". Тож ремонт все одно відбудеться, оскільки кошти на нього вже заплановані.

Відтак, депутати з усією відповідальністю взялися за розгляд земельних та інших питань, яких було без одного пять десятків. 

 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!