ІНДУСТРІАЛЬНОМУ ПАРКУ В ЛУБЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ БУТИ!

ІНДУСТРІАЛЬНОМУ ПАРКУ В ЛУБЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ БУТИ!

Індустріальні парки в усьому світі є одним із інноваційних механізмів індустріалізації економіки, підтримки місцевих виробників та залучення інвестицій у соціально-економічний розвиток регіонів. Саме тому все більше громад України визначають напрямок створення на їх території індустріальних парків пріоритетним.
Адже саме завдяки діяльності індустріальних парків забезпечується розвиток економіки, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності громад та залучення бізнесу до розвитку нових технологій. Тому створення індустріальних парків у Лубенській територіальній громаді є одним із стратегічних завдань Стратегії розвитку Лубенської територіальної громади на 2024-2027 роки. Крім того, цей напрямок відповідає пріоритетам державної та регіональної стратегій розвитку, а також Національної економічної стратегії на період до 2030 року та Стратегії розвитку індустріальних парків на 2023—2030 роки.
Як вже неодноразово повідомлялося, з травня 2022 року у Лубенській територіальній громаді ведеться робота зі створення на її території індустріального парку, ініціатором якого виступило ТОВ «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» (директор Олександр Руденко). На земельній ділянці площею 13 га товариством планується створити у межах індустріального парку підприємство глибокої переробки агропродукції та інші супутні виробництва, залучивши на ці цілі близько 34,0 млн. дол. США та створивши не менше 350 нових робочих місць.
Зважаючи на значні вимоги чинного законодавства до питання реєстрації індустріальних парків, підготовчий етап був досить тривалим та трудомістким. Так з травня 2022 року Лубенською міською радою прийнято девʼять рішень щодо формування земельної ділянки під індустріальний парк та з інших супутніх питань, розроблено ініціатором та погоджено на сесії Лубенської міської ради концепцію Індустріального парку «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ», розроблено та затверджено нормативну грошову оцінку земельної ділянки, на конкурсних засадах надано земельну ділянку в оренду та укладено відповідний договір на 30 років, розроблено детальний план території зі стратегічною екологічною оцінкою та громадськими слуханнями та інженерно-технічні заходи цивільного захисту (цивільної оборони) на мирний час та особливий період та інше. У ході підготовчих робіт ініціатором створення Індустріального парку «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» було отримано підтримку від виконавчого комітету Лубенської міської ради, районної військової адміністрації та Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації. Крім того, ініціатором створення індустріального парку укладено меморандуми про спільну діяльність, фінансування та співпрацю з партнерськими організаціями зі Сполучених Штатів Америки, а також з фінансово-кредитною установою, що передбачають залучення інвестицій на будівництво та облаштування інфраструктури індустріального парку.
parrk 6032024
Робота з підготовки до створення індустріального парку була новою і непростою, адже це лише другий індустріальний парк на теренах Полтавщини. Втім, попри тривалість процедури реєстрації, майже дворічна спільна робота міської влади та бізнесу вже має перші вагомі результати. Відповідно до Закону України «Про індустріальні парки» розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01 березня 2024 року № 177-р індустріальний парк «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.
Ми щиро вдячні ініціатору створення індустріального парку Олександру Руденку та його команді за небайдужість та наполегливість, фахівцям Міністерства економіки України за підтримку та високий професіоналізм, а також усім, хто не спасував перед труднощами та долучився до цієї масштабної роботи. Це вкотре доводить, що лише за умови порозуміння, взаємопідтримки та співпраці бізнесу і влади можна рухатися вперед і досягати позитивних результатів, які стануть запорукою розвитку не лише нашої громади, а й усього регіону.
Початок покладено, попереду ще багато цікавої та непростої роботи, тож ми зичимо ініціатору створення індустріального парку успіхів у реалізації такого масштабного задуму та пишаємося тим, що наша громада є однією з небагатьох громад не лише Полтавщини, а й усієї України, де буде започатковано цей сучасний інноваційний механізм розвитку економіки, що стане запорукою прогресивного розвитку нашої громади.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!