ВІЗИТ ФАХІВЦІВ З ПРООН ДО ГРОМАДИ

ВІЗИТ ФАХІВЦІВ З ПРООН ДО ГРОМАДИ

4 січня Лубенська територіальна громада зустрічала представників Проєкту ПРООН «Технічна допомога кінцевим бенефіціарам Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми з відновлення України».
До Лубен прибули національний проєктний менеджер ПРООН в Україні Ігор Кістеньов-Кавказький, спеціаліст з питань закупівель і фінансів Дмитро Орлов, спеціаліст з інженерних питань Володимир Миронов та експерт із соціальної згуртованості Ірина Покотильська. Робочу нараду очолив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.
До неї долучилися керівники та фахівці Управління освіти, відділу економічного розвитку і торгівлі, фінансового управління та відділу містобудування і архітектури виконавчого комітету. Основною метою зустрічі було обговорення стану реалізації інфраструктурних проєктів у рамках реалізації Кредитної програми з відновлення України та Програми з відновлення України, супровід та моніторинг яких здійснюють саме фахівці проєкту ПРООН.
oonn 5012024
У вітальному слові Лубенський міський голова подякував представникам проєкту за підтримку та висловив слова глибокої пошани і вдячності Збройним силам України, завдяки героїчним зусиллям яких ми маємо змогу працювати на майбутнє і реалізовувати важливі для громади соціальні проєкти.
Нагадаємо, що проєкти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми з відновлення України реалізуються за рахунок коштів Європейського союзу за умови залучення співфінансування з місцевих бюджетів. З-поміж близько 1000 заявників з України отримали перемогу два проєкти Лубенської територіальної громади: проєкт «Реконструкція Опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» за адресою вул. Молодіжна, 81-А, с.Засулля, Лубенський район, Полтавська область» (у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України) та проєкт «Будівництво Лубенського дошкільного навчального закладу комбінованого типу для дітей з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення на 12 груп по вул. Ватутіна, 39 в м. Лубни Полтавської області. Коригування» (у рамках Програми з відновлення України), що є досить вагомим здобутком для такої невеликої громади, як наша.
Проєктний менеджер ПРООН в Україні Ігор Кістеньов-Кавказький ознайомив присутніх з географією діяльності проєкту, напрямами співпраці, обсягами фінансування та окреслив майбутні пріоритети співробітництва. Наголосив на тому, що Європейським інвестиційним банком в умовах війни в Україні велика увага приділяється підтримці проєктів саме соціального спрямування (дитячі садки, школи, лікарні, соціальне житло).
oonn 012024
Своєю чергою, міський голова обґрунтував нагальну потребу у реалізації поданих проєктів, так як вони спрямовані на створення належних умов для навчання та розвитку нашої основної цінності – дітей. Крім того, окреслив ще одне з пріоритетних завдань для громади – реконструкцію мереж водопостачання та водозабірних майданчиків, адже потреба у безперебійному отриманні якісної води є першочерговою потребою для лубенців.
Робоча зустріч продовжилася на території Опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», де присутні змогли на місці ознайомитися з обсягом необхідних робіт та обмінялися інформацією щодо підготовки до реалізації проєкту. Фахівцями ПРООН були надані професійні рекомендації щодо пріоритетності робіт, першочергових дій громади, механізму фінансування, етапів реалізації проєкту тощо.
Наприкінці зустрічі пан Ігор Кістеньов-Кавказький позитивно оцінив роботу нашої громади у підготовці до реалізації проєкту та запевнив у підтримці фахівців проєкту «24/7» як з технічних, так і з фінансових та організаційних питань.
 УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ЛМР
 
 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!