У ПДАУ відбулася презентація першого в Полтавській області агрокластера ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

У ПДАУ відбулася презентація першого в Полтавській області агрокластера ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Кластеризація нині стала надійним інструментом підвищення конкурентоспроможності підприємств. Кластерна економічна стратегія тісно пов’язана зі змінами, що відбуваються в Україні на шляху до євроінтеграції та входження у міжнародну спільноту. Саме тому питання кластеризації аграрного бізнесу як локомотива вітчизняної економіки вкрай цікавить загальнодержавну та місцеву владу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
26 грудня на базі Полтавського державного аграрного університету відбулася презентація першого в області агрокластера, що відбулася за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та Департаменту агропромислового розвитку ОВА, директор якого Сергій Фролов, голова Наглядової ради ПДАУ, став модератором заходу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Зустріч розпочалася з вітального слова заступника начальника Полтавської ОВА Володимира Когута, який подякував малому та середньому бізнесу Полтавщини за цю вкрай актуальну та важливу ініціативу. Пан Володимир зазначив, що кластеризація вже добре себе зарекомендувала в ІТ-секторі української економіки, тож упровадження подібних процесів в аграрний сектор — закономірний крок у реаліях сьогодення.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Далі перед зібранням виступив ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич, який зазначив, що презентація першого в Полтавській області агрокластера — продовження численних попередніх зустрічей та обговорень, які відбувалися на базі ПДАУ та продовжуються у тісній і плідній співпраці науковців Університету, представників різних організацій та аграріїв Полтавщини. Таким чином вдається побудувати міцний ланцюг "влада — бізнес — наука". Отже, роль Університету незамінна у наданні методичного й наукового супроводу та допомоги в поданні заявок на отримання різноманітних грантів. Цьому сприятиме Центр впровадження індустрії 4.0 ПДАУ, який має досвід роботи з громадами області, а його напрацювання успішно реалізовані у декількох пілотних проєктах, повʼязаних з використанням інформаційних технологій для потреб громад.
frolov 27122023
 
Потім розпочалася презентація директора ГС «Агрокластер Грант» Сергія Коваленка, який розповів про власний майже 20-річний досвід підприємницької діяльності, зокрема 8-річний — у галузі зернових. Пан Сергій наголосив на важливості консолідації зусиль владних структур з агрокомплексом Полтавщини в умовах війни, показавши на прикладі ГС «Агрокластер Грант» усі переваги подібної співпраці. Головна мета створення агрокластера в Полтавській області — об’єднання дій органів виконавчої влади, населення громад (зокрема ВПО, УБД і членів їхніх сімей) і соціально відповідального бізнесу (зокрема й релокованого) для створення різноманітних ланцюгів доданої вартості — від вирощування та переробки до реалізації готової продукції як на вітчизняному ринку, так і за кордоном — на основі інноваційних рішень і передових практик з урахуванням економічних інтересів кожного з учасників. Виступ Сергія Коваленка був схвально сприйнятий присутніми. Наступним кроком стало підписання Меморандуму про співпрацю між ПДАУ і ГС «Агрокластер Грант».
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Проте, як слушно зазначив Сергій Фролов, окрім перспектив, необхідно враховувати й певні реалії сьогодення, в яких діє аграрний бізнес України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Тож у наступних виступах промовці окреслили загальну картину ситуації в агропромисловому комплексі Полтавщини. З трибуни виступили менеджер проєктів розвитку ланцюгів доданої вартості Програми USAID АГРО Владислав Гуленко, директор ТОВ «ПРБілдінг» Василь Безименний, засновник ТОВ «Диканські ягоди» Роман Цінченко, генеральний директор ТОВ «Наш млин» Руслан Ляшко, директор ТОВ «Чіфт картал Україна» Віталій Крамаренко та координаторка аграрних проєктів міжнародної організації Corus International Світлана Бережна.
frolovv p 27122023
Після різнопланового огляду означеної теми відбулося жваве обговорення та підбиття підсумків зустрічі. Приємно, що до ПДАУ завітали численні поважні гості, зокрема директор Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій і представники Агенції регіонального розвитку Полтавської області "Офіс євроінтеграції".
ПДАУ

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!