Про гаряче харчування, побудову дитсадка та пільговий проїзд у сільській місцевості

Про гаряче харчування, побудову дитсадка та пільговий проїзд у сільській місцевості

Засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося 27 грудня. Головуючий міський голова  Олександр Грицаєнко запропонував затвердити порядок денний, на який висесено 28 питань. Що й було зроблено.
Начальник управління освіти Мирослав Костенко доповідав з питання, що стосувалося затвердження вартості гарячого харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади. І не просто закладів, а відібраних до Програми шкільного харчування в рамках договору, укладеного між Полтавською обласною військовою адміністрацією та Всесвітньою продовольчою програмою Організації Обʼєднаних Націй 16 листопада 2023 року на 2023-2024 навчальний рік. Рішення успішно затвердили.
Довідково: сім закладів освіти Лубенської територіальної громади вибороли право і були відібрані до участі у цій Програмі. Організація Об’єднаних Націй буде надавати фінансову підтримку визначеним закладам на гаряче харчування школярів. А це, в свою чергу, дозволить зекономити бюджетні кошти , що виділяються.
kosttenko m 27122023
Не забули і про пільгові категорії дітей. Порядок забезпечення безкоштовним харчуванням учнів закладів загальної середньої та вихованців закладів дошкільної освіти з числа дітей учасників АТО, ООС, осіб, які брали/беруть безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України. Його затвердили незалежно від попереднього рішення.
У майбутньому в Лубнах планується зведення дошкільного навчального закладу комбінованого типу для дітей з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення на 12 груп. Проєктну документацію виготовило Товариством з обмеженою відповідальністю «МІС ПРОЕКТ». Будівництво планується по вул. Ватутіна, 39. Сума майбутнього будівництва становить 154315,390 тис.грн.
Далі члени виконкому звернули увагу на пільгові перевезення за межами міста. Начальник управління соціального захисту Віктор Щербак повідомив про початок функціонування автоматизованої системи обліку перевезення (оплати проїзду) окремих пільгових категорій громадян автомобільним транспортом у Лубенській територіальній громаді (зокрема у сільській місцевості). Відтак  члени виконкому затвердили відповідний порядок та вимоги.
KOSSTENKOO NM 27122023
Далі затвердили Порядок надання додаткової пільги зі сплати за користування житлово-комунальними послугами мешканцям Лубенської територіальної громади, ухвалили рішення про затвердження Порядку надання додаткової пільги зі сплати за користування житлово-комунальними послугами мешканцям Лубенської територіальної громади, а також затвердили мережу міських автобусних маршрутів загального користування у Лубнах у новій редакції, погодили питання про організацію суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану, а також розміщення оʼбєктів сезонної торгівлі та укладання договорів земельного строкового сервітуту. Затвердили питання, щодо надання статусів неповнолітнім дітям та дозволи на правочини за їх участі.
ФОТО ІЛЮСТРАЦІЙНІ

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!