У Лубенському районі виявили сказ у кота

У Лубенському районі виявили сказ у кота

До Хорольської дільниці ветеринарної медицини, що входить до структурного підрозділу Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, 1 грудня 2023 року надійшло повідомлення про загибель кота, у якого напередодні спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу.


Фахівцями Хорольської дільниці ветеринарної медицини створено комісію та здійснено виїзд на місце події для проведення епізоотичного обстеження, відбору патологічного матеріалу та направлення його до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ, а також проведення необхідних ветеринарно-санітарних заходів згідно чинної Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 15 березня 1994 року №5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 31 березня 2004 року №54/263.

Відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродсроживслужби в Полтавській області 1 грудня 2023 року підтверджено захворювання кота на сказ.

Спеціалістами Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області ініційовано проведення засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з метою встановлення карантинних обмежень та оголошення неблагополучною по сказу територію села Вишняки, Хорольської міської територіальної громади Лубенського району, а також затвердження Плану заходів з локалізації та ліквідації сказу кота на території с. Вишняки, Хорольської міської територіальної громади Лубенського району та недопущення розповсюдження даного захворювання на інші території. До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Бутівці, Вербине, Глибока Долина, Єньки, Ковалі, Ковалівка, Котуржиха, Кулики, Костюки, Новоаврамівка, Новоіванівка, Павленки, Петракеївка, Пристань, Радьки, Садове, Староаврамівка, Трубайці, Штомпелівка та місто Хорол Хорольської міської територіальної громади Лубенського району.

У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини проводяться БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні. Закликаємо місцевих мешканців та власників домашніх тварин надати їх для проведення вакцинації, адже сказ – це надзвичайно небезпечне вірусне захворювання тварин та людей, яке викликає розлади центральної нервової системи та закінчується загибеллю.

Джерело ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!