"Яворині" - іменини

"Яворині" - іменини

Зал Солоницького СБК 14 жовтня став місцем проведення благодійного концерту "Сила і незламність українського народу", в рамках якого відбулося пошанування народного фольклорного колективу "Яворина".
50 років на сцені - це неабиякий час. Ведуча заходу Людмила Пазенко розповіла про колектив від його витоків 1973 року до сьогодення. Тоді завідуючим клубом призначили молодого активного Івана Кириченка. Він не міг пройти повз голосистих дівчат з ланки Героя України Ніни Павлівни Мороз, які співали у перерві на обід просто у полі, відірвавшись від сапи. Дівчата пололи буряки, а Іван Іванович неодноразово приїздив, переконував і таки переконав. Восени на сцені сільського клубу вперше виступила хор-ланка. Відтоді молодих трудівниць запрошували як на районні свята, так і на обласну сцену, підмостки Сорочинського ярмарку, Всеукраїнські концерти. На жаль, з того складу нікого не лишилося, та колектив продовжує традицію народного співу у складі "Яворини".
Ювіляри шедро обдаровували глядачів піснями.
Завідуюча Солоницьким клубом прочитала вірш, присвячений матерям героїв, які втратили синів.
yaavorinaa 15102023
Свято продовжили учасники тріо  народного хору "Оберіг" (акомпанемент Володимир Котюх, керівник Віктор Щербатюк). Ясраві хвилини спілкування з вокальним мистецтвом дарували юні учасники художньої самодіяльності клубу, солітка Катерина Хань. Запальними медоліями радували троїсті музики, Пісенний подарунок колегам по сцені подарували учасники народного хору "Посулля" (акомпанемент Юрій Кисіль та Володимир Котюх, керівник Віктор Щербатюк).
Учасниця колектив Ольга Агамалова відповіла на запитання ведучої. "Яворина для мене - це моя друга родина. В дитинстві, коли пасла кози, співала, залізши на дерево. Сільські жіночки було казалди "Проспіваєш дівчино, долю". Я тоді над цим не замислювалася. Та вийшло так, що все життя співаю в художній самодіяльності Лубенщини. Відтоді не з піснею нерозлучна А долю маю щасливу. Був коханий чоловік, виросли талановиті діти, тепер маю онуків. Тож життя склалося якнайкраще. А співати не перестаю. І вас молодих, закликаю співайте, залюбки передамо досвід автентичного співу наступному поколінню ".
Закликала співати молодь, щоб не загинула украінська пісня.
yavvoriina 15102023
З вітальним словом до учасниць колективу виступив головний редактор газети "Лубенщина" Олександр Міщенко, який презентував календар "Лубенщина - моя газета". Адже на ньому зображені учасниці народного фольклорного колективу "Яворина". 
Далі учасники народного аматорського колективу "Посулля" подарували пісні на слова Олександра Житинського і вітали ювілярів щирими словами.
Завдяки ведучій - Людмилі Пазенко концерт вигравав всіма барвами слова. Виступи дитячого танцювальноого колективу Солоницького СК радували глядачів яскравістю постановок та новизною. Пісні виконували Катерина Хань, Кіра Шишацька.
Захід відвідали староста Засульського старостинського округу Сергій Бойко; керівник БФ "Честь і Совість"  Оксана Каневська, яка подарувала ювілярам торт!
Свято вдалося. І головне - кожен, хто заходив до зали жертвував кошти на підтримку воїнів Збройних сил України. А отже, концерт виправдав своє призначення.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!