Як відомо, Новий рік 2019 прийде до нас під знаком Свині. Хтось робить салат і прикрашає по-особливому, хтось планує випекти торт із зображенням хрюшки. Пропонуємо вашій увазі рецепт апетитних і веселих здобних булочок у вигляді чарівних свинок. Такі смачні новорічні сувеніри будуть доречними на святковому столі, а також у вигляді гостинців для друзів, а особливо дітей. До речі, можна зробити новорічні булочки з сюрпризом, а для цього в кожен п'ятачок заховати родзинку, чорнослив, курагу або інші сухофрукти.
Щоб приготувати булочки-свинки, вам знадобиться:
- 2 яйця,
- 1 стакан молока,
- 100 г вершкового масла,
- 500 г борошна,
- 100 г цукру,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 10 г сухих дріжджів,
- щіпка солі
для прикраси:
- сухофрукти,
- 1 жовток.
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло.
- У миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і сухі дріжджі.
- Постійно помішуючи, влийте в суху суміш тепле молоко і розтоплене вершкове масло.
- Замісіть однорідне м'яке тісто і гарненько вимісіть його.
- Накрийте тісто плівкою і поставте у тепле місце приблизно на 1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі.
- Тісто, що підійшло, ще раз обімніть, розділіть на частини і розкачайте в ковбаски.
- Поріжте ковбаску на невеликі шматочки і скачайте з них кульки - це будуть свинки.
- Від іншої ковбаски відріжте шматочки тіста і скачайте маленькі кульки - це будуть п'ятачки і вушка.
- Сформуйте булочки у вигляді свинок, встроміть курагу, ізюм, шматочки чорносливу, інжиру, ананаса, а зверху накрийте п'ятачками. Приліпіть вушка. Оченята свинкам зробіть з ізюму.
- Викладіть булочки у вигляді свинок на змащене маслом і посипане борошном деко.
- Верхівки булочок змастіть яєчним жовтком.
- Відправляйте деко у розігріту до 180°С духовку. Новорічні булочки будуть готові за 30-40 хвилин.
Смачного!