На виконкомі підняли тарифи на захоронення ТВП, підтримали освіту, встановили платні медичні послуги для КП "КНП ЛМЦ ПМСД та інше

На виконкомі підняли тарифи на захоронення ТВП, підтримали освіту, встановили платні медичні послуги для КП "КНП ЛМЦ ПМСД та інше

Чергове засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося у середу, 27 вересня. Міський голова Олександр Грицаєнкоповідомив, що на розгляд виноситься 38 питань. Всі вони стосувалися  життєдіяльності громади.
 
Із питання затвердження мережі класів і контингенту учнів закладів загальної середньої освіти, гуртків закладів позашкільної освіти, відділень та груп дитячо-юнацької спортивної школи Лубенської територіальної громади на 2023-2024 навчальний рік та проєктної документації на будівництво укриттів в окремих навчальних закладах доповідав начальник управління освіти міськвиконкому Мирослав Костенко. Вінг детально зупинився на обох питаннях і наголосив, що освіта робить все від неї можливе, щоб забезпечити прооцес навчання якомога комфортнішим для школярів і батьків. Так розширюється мережа груп продовженого дня, збільшується на 2 кількість гурків позашкільного військово-патріотичного виховання, що в свою чергу пропонував ветеран АТО, командир ДФРГ-1 Віктор Сивуха. Щодо побудови укриттів, то міська рада вже ухвалила рішення про часткове виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації для побудови укриттів в одних з найбільших навчальних закладів міста. До того ж, як наголосив міський голова для цього подано пропозиції на співфінансування будівництва цих укріплень з боку державного бюджету, оскільки місцевий бюджет його не потягне, або ця справа розтягнеться на роки. А про укриття мали подбати що називається ще вчора. 
vvikonkom 27092023
Відбулося внесення змін до рішення виконавчого комітету «Про створення призовної комісії на час дії воєнного стану». Призовна комісія поповнилася кількома фахівцями та управлінцями, а також погоджено резервний склад цього органу.
Члени виконкому погодили встановлення тарифів на платні медичні послуги, що надаються населенню Комунальним підприємством "Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Як наголосила його директор Олена Пучка платні медичні послуги на підприємстві одні з найнижчих в Україні і точно найнижчі в Лубнах. Деякі з них дублюються з КП ЛЛІЛ ЛМР (там ці послуги взагалі безкоштовні. Але окремі з них налдає тільки КП "КНП ЛМЦ ПМСД".
Наступний доповідач в.о. начальника Управління, начальник відділу благоустрою Управління житлово-комунального господарства виконкому ЛМР Олександр Яременко інформував про встановлення тарифу на видалення побутових відходів для КП "Чисте місто" на звалищі ТВП м.Лубни. Додаткові пояснення щодо різкого зменщення обєму твердих побутових відходів за останні три роки майже удвічі (це при тому, що промисловість практично не зменшила обсяги виробництва) доповнив директор КП "Чисте місто" Дмитро Романенко.
vvvikonkomm 27092023
Хто кого дурить тут потрібно розібратися, - наголосив Олександр Грицаєнко, проаналізувавши цифри, які були подані на розгляд виконкому і слугвали базою для підвищення тарифів. Обєм сміття зменшується, а тарифи зростають. До всього підприємство і зпаступник міського голови Олександр Діденко, який курує ці питання запропонували приймати сміття не за обємом, а за вагою. Таким чином все стане на свої місця. Але потрібно буде збудувати на вїзді на полігон захоронення твердих побутових відходів вагову. А це додаткові півмільйона гривень навантаження на бюджет громади. Втім Дмитро Романенко запевнив, що вагова окупиться за його оцінкою за рік. Рішення було прийнято. Тарифи зростуть.
Двалі члени виконкому позитивно вирішили питання про житлову та громадську забудову і благоустрій; про розміщення обʼєктів сезонної торгівлі та укладання договорів земельного строкового сервітуту та ряд інших питань.
 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!