Попереджають громадян про дотримання правил пожежної безпеки

Попереджають громадян про дотримання правил пожежної безпеки

На Полтавщині поліцейські спільно з рятувальниками провели профілактичний рейд в Лубенській громаді. Під час спілкування правоохоронці рекомендували громадянам дотримуватися правил пожежної безпеки та не спалювати суху рослинність на присадибних ділянках та на відкритих територіях.

 

Мешканцям населених пунктів Лубенського району рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в побуті, щоб уникнути пожежі. Також правоохоронці нагадали про заборону спалювати суху траву та сміття, а також попередили про відповідальність за такі дії. Наприкінці бесід правоохоронці вручили тематичні листівки та пам’ятки.

Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавщини, повідомив: «З початку року поліцейськими складено понад 110 адміністративних протоколів за самовільне випалювання рослинності та сміття на присадибних ділянках. Складені на правопорушників адміністративні матеріали направлені на розгляд адміністративним комісіям, за висновками яких будуть прийняті рішення про накладення на порушників штрафних санкцій. Наголошуємо, що в умовах війни пожежі створюють небезпечну ситуацію, яка може сприйматися правоохоронцями як фактор інших загроз для населення, об’єктів і територій».

Нагадаємо, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах  – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060 грн) до трьохсот шістдесяти (6120 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот (15300 грн) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

pozeznii 21092023

За знищення чи пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення  суд (відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України) може призначити штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

А за пожежу (навіть, через необережність), що призвела до загибелі людей, масового знищення тварин чи інших тяжких наслідків, кримінальний закон передбачає від 5 до 10 років ув’язнення.

Вогнище може стати причиною виникнення масштабної пожежі. Компостування - альтернатива спалювання сухостою. Будьте свідомими громадянами України та не порушуйте Закон.

Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією УПД ГУНП в Полтавській області, 

фото – Лубенський райвідділ поліції)

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!