ЛІКАР, КОЛЕКЦІОНЕР, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ

ЛІКАР, КОЛЕКЦІОНЕР, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ

Справжню повагу і щире захоплення викликають люди, які присвячують своє життя служінню громаді. Дуже добре, що такі люди є у нас на Полтавщині. Серед таких справжніх патріотів є молодий талановитий лікар Едуард Крутько. Наслідуючи приклад свої бабусі, він закінчив Лубенський медколедж, а потім і Тернопільський медичний університет. Зараз завідує амбулаторією, користується авторитетом серед колег та повагою численних пацієнтів.

 

А ще Едуарда Крутька знають, як засновника етногорафічного музею "Древо", що у селі Козубівка біля міста Хорол на Полтавщині. Любов'ю до рідного краю, його історії та культури Едуард захоплюється з дитинства. Бачив, як ревно зберігає нехитрі родинні скарби - хустки, рушники, старі світлини - його прабабуся. Вже тоді зрозумів, як важливо для людей шанувати пам'ять предків. Ще в шкільні роки почав збирати власну етнографічну колекцію. У спадок від дідуся й бабусі Едуардові дісталася справжня традиційна українська хата, яку він, ще будучи 21-річним студентом, вирішив перетворити на музей.
До справи краєзнавець підійшов з усією серйозністю. Багато читав, спілкувався з істориками, етнографами, музейниками. З часом почав проводити екскурсії, читати лекції. Чимало людей підтримують Едуарда, з радістю допомагають йому: шукають цікаві старовинні речі, донатять на музейні експонати, проведення виставок чи мистецьких акцій. Щиро підтримує Едуарда його родина.
За останні роки музей "Древо" став відомий далеко за межами громади. Едуарду Крутьку надсилають нові експонати, іноді - цілі колекції: вишиванки, традиційний одяг, меблі і скрині, ікони, гончарні вироби, старі побутові речі. У селі проводилися етнофестивалі, виставки, майстер-класи. Має музей навіть власний мерч, створений за мотивами старих "наївних рушників", які дуже добре інтегруються у сучасність і доповнюють сучасний інтер'єр українців. Візерунки друкують на одязі, рушниках, чашках - будь-яких побутових речах. Придбати все це можна, звернувшись на сторінку Етнографічна Збірка "Древо".
Треба сказати, що Козубівка - село невеличке, але дуже мальовниче. В ньому зберігається дух старовини, тож музей в традиційній хаті дуже гармонійно вписується у місцевий пейзаж та є, як зараз модно казати "атмосферним".
Навіть ті люди, які спершу скептично ставилися до Едуарда Крутька та його етномузею, тепер визнають: він справжній патріот свого краю, робить велику справу для місцевої громади і всієї Полтавщини. Його називають хранителем місцевої історії: героїчної і трагічної, такою, що визиває часом сльози, а часом милу посмішку. Але нікого не залишає байдужим.
Раджу всім хто цікавиться історією нашого Полтавського краю відвідати цей музей!

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!