НАЦІОНАЛЬНИЙ СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК ГРИМІВ У ЛЬВОВІ

НАЦІОНАЛЬНИЙ СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК ГРИМІВ У ЛЬВОВІ

Цьогоріч, задля збереження традиції ярмаркування, яка сягає давніх-давен і поєднує у собі історію, традиції, культуру, підтримку малого та середнього бізнесу, організаторами було прийняте рішення щодо проведення Презентації Національного Сорочинського ярмарку у центрі міста Львів, а саме – в Палаці мистецтв та на його території.
Таке рішення спричинене тим, що традиційна територія проведення наймасштабнішого ярмарку України, який завжди відбувався у селі Великі Сорочинці, не має укриття на випадок Повітряної тривоги.
Це уперше, за всю історію свого існування, коли дійства Національного Сорочинського ярмарку відбувалися не просто за межами рідного села, а й настільки далеко від Полтавщини.
 
Саме це місце проведення було обрано організаторами не випадково і, варто сказати, що з іншого боку, це теж чудово, адже презентація Національного Сорочинського ярмарку відбувалася у культурному центрі України, де поєднуються давні традиції нашого народу.
 
korali2 5092023
До Львова з’їхалися не лише майстри різних видів мистецтва та народної творчості України, а й поціновувачі їх талантів з-за кордону. Отже, цей захід сприяє популяризації народних звичаїв і культури Полтавщини, що стає особливою візитівкою усієї України, розповсюджуючи наші культурні та мистецькі здобутки на терени країн Європейського Союзу.
 
Презентація Національного Сорочинського ярмароку у Львові тривала чотири дні. Її закриття відбулося 27 серпня, у неділю.
Захід відбувався за підтримки Львівської та Полтавської ОВА та був присвячений Дню Незалежності України.
 
Впродовж усіх 4-х днів, доки відбувалася Презентація Національного Сорочинського ярмарку, тривав збір коштів для 103-ї бригади територіальної оборони ЗСУ.
 
Загалом, цьогоріч на Національному Сорочинському ярмарку, було представлено вироби більш ніж 100 українських підприємців, зокрема і ручні вироби майстрів та продовольча продукція з Полтавщини, що були розміщені за 4-ма локаціями.
Серед них був виробник сирної продукції за грузинською технологією “ТМ KARTVELI”, а також свої приправи до страв презентувала представниця марки “Food for you”, яка також представляє Полтавську область.
 
Були колективи народної творчості з усіх регіонів України, які брали участь у заході в рамках Всеукраїнського фестивалю народної творчості "Ярмаринка", що є невід’ємною частиною Сорочинського ярмарку.
Серед усього різноманіття співочих, танцювальних і музичних талантів, не раз за ці дні, мав радість чути голос нашої талановитої співачки з Полтавщини, наймолодшої учениці легендарної Раїси Кириченко, володарки гран-прі багатьох всеукраїнських фестивалів і конкурсів, лауреатки літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка, переможниці першого Всеукраїнського конкурсу виконавців імені Раїси Кириченко і лауреатки мистецької премії імені Раїси Кириченко – Наталії Шинкаренко.
korali3 5092023
Також, у фестивалі народної творчості, брали участь молоді учасниці Новооржицького гурту «Коралі», яким керує збирачка автентичного українського фольклору – Дар‘я Андрусенко.
Загалом її колектив має більше 20 учасників різного віку, а керує вона ним вже майже 15 років.
 
Майстри народних промислів України представили свої унікальні вироби ручної роботи, серед них було багато вишуканих виробів з дерева, вовни, шкіри, металу та скла, гончарні вироби, праці ручної та машинної вишивки, бісероплетіння, живопису та багато іншого. Мав знайомство з молодою але вже досвідченою майстринею з вишивки бісером, переважно жіночого одягу – Наталією Маренич із с. Солонці Миргородського району нашої Полтавщини.
 
Фото усього цього різноманіття краси і смакоти, звісно ж, неможливо умістити в газетну публікацію, але переважну їх більшість, мною буде надано редакції газети «Лубенщина» для можливості публікації на їх сайті.
 
Також мав щасливу нагоду відвідати декілька місцевих музеїв Львова, публікація світлин з яких буде згодом на Фейсбук-сторінці Гребінківського міського краєзнавчого музею – «Гребінчина світлиця».
 korali4 5092023
 
Можна ствердно заявити: завершення відпустки вийшло пречудовим!
Ми самі довкола себе створюємо умови, тож годі жалітися на оточуючих. Оточуйте себе своїми ж добрими справами.
Закликаю кожного: подорожуйте Україною за найменшої нагоди, бачте її найпрекрасніші сторони та втілюйте лише найкраще на рідній Полтавщині, де мали щастя народитися!
 
…✍️©Анатолій Чернишенко
Фото автора.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!