Серпнева нарада з керівниками закладів освіти

Серпнева нарада з керівниками закладів освіти

30 серпня у приміщенні виконкому відбулася серпнева нарада з керівниками закладів освіти громади.

Черговий навчальний рік розпочинається в умовах війни, яку розв’язала російська федерація проти народу України. На захист держави стали кращі сини і доньки України і нашого краю. Серед захисників – немало наших колег-освітян. Вдячні їм за можливість жити і працювати у вільній цивілізованій державі.

На жаль, другий рік повномасштабного вторгнення рашистів завдав болючих втрат Лубенській громаді. З-поміж загиблих – учитель Ісківської школи Легуша Руслан Григорович – багатогранний, непересічний педагог і воїн з позивним «Хімік». А також працівники загальноосвітньої школи №2 Шапар Сергій Миколайович та Бондаренко Леонід Анатолійович. Тож на початку наради педагоги вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять героїв-освітян, усіх полеглих випускників закладів освіти Лубенської громади, усіх, хто загинув, захищаючи Україну.

У вступному слові Лубенський міський голова відзначив вагомий внесок освітян у соціально-економічному житті громади. Начальник Управління освіти Мирослав Костенко проаналізував поточний стан в освітній галузі та окреслив пріоритетні завдання. Освітній простір Лубенської територіальної громади налічує 49 закладів освіти, Інклюзивно-ресурсний центр та Центр професійного розвитку педагогічних працівників.

У 2023-2024 навчальному році у 21 закладі загальної середньої освіти здобуватимуть освіту 6828 учнів, у тому числі – 289 ВПО. До перших класів зараховано 573 дітей (сформовано 28 класів). Перебувають за кордоном та здобувають освіту за дистанційною, сімейною чи екстернатною формою – 279 учнів. У школах громади створено 34 інклюзивних класів, у яких навчається 50 дітей з особливими освітніми потребами. Поетапно здійснюється реформування мережі закладів відповідно до чинного законодавства України.

Послугами з підвезення учнів до закладів освіти у сільській місцевості користуються понад 1100 школярів. Парк шкільних автобусів налічує 15 одиниць. Загальна протяжність щоденних маршрутів становить понад 2500 км. У поточному році міською радою здійснено трансферт обласному бюджету в обсязі 1,481 млн. грн. для придбання автобуса для ОЗ «Калайдинцівська школа». Войнихівській школі передано автобус від уряду Естонії. Опорному закладу «Вовчицький ліцей» передано автобус з балансу управління культури та проведено його капітальний ремонт за рахунок міського бюджету. Потребує подальшого збалансування мережа маршрутів шкільних автобусів.

DSC07113

У 25 закладах дошкільної освіти виховується 1439 дітей. Для 24 вихованців з особливими освітніми потребами функціонує 10 інклюзивних груп.

У громаді продовжують функціонувати 3 заклади позашкільної освіти, контингент яких налічує понад 1200 дітей та учнівської молоді.

Усього освітній процес у закладах освіти забезпечують 1614 працівників, у тому числі – 895 педагогів, зокрема у школах – 581 педпрацівник. Напередодні навчального року наявні кілька вакансій учителів.

На початку повномасштабного вторгнення після відновлення освітнього процесу нашим першочерговим завданням, враховуючи спроможність місцевого бюджету, було відновлення або створення максимальної кількості укриттів у наявних у закладах освіти підвальних та інших приміщеннях.

Усього упродовж 2022-2023 років у закладах освіти громади відремонтовано і оснащено відповідно до нормативних вимог 27 укриттів. 15 закладів користуються захисними спорудами інших суб’єктів господарювання на договірних засадах. Усього в 2023-2024 році, враховуючи наявність і місткість власних або орендованих укриттів, 12 шкіл і 11 дитсадків громади здійснюватимуть освітній процес у режимі офлайн, 8 шкіл і 4 дитсадки працюватимуть за змішаною формою.

У 2023 році за кошти міського бюджету виконано ремонт підвальних приміщень будівлі Березотіцького ЗДО «Берізка», а саме - відновлення санвузлів, системи вентиляції, освітлення, твердого покриття підлоги, ремонт та часткова заміна дверей, відновлення віконних приямків та замощення. Після завершення ремонтних робіт цього укриття, яке вміщатиме весь контингент Березотіцький ЗДО та Березотіцької гімназії, ці заклади також працюватимуть у режимі офлайн.

Також завершено ремонт приміщення овочесховища в Засульському ЗДО «Колосок» з переобладнанням в найпростіше укриття і його оснащенням.

Завершується переобладнання підвального приміщення ЗДО №1 «Дзвіночок» для облаштування в ньому найпростішого укриття, капітальний ремонт із заміною вікон та дверей ОЗ «Вовчицький ліцей», капремонт підлоги в укритті Вищебулатецької загальноосвітньої школи. Продовжується улаштування і дооснащення в захисних спорудах інших закладів. Усього на їх ремонт і обладнання упродовж 2022-2023 років школам і дитсадкам громади було спрямовано понад 10 млн.грн.

DSC07116

Значно складнішою є тема нового будівництва захисних споруд у закладах, які їх не мають взагалі – ні в самій школі чи дитсадку, ні поряд у зоні досяжності. Над цим питанням ми активно працюємо – як у плані проектування, так і в пошуках шляхів реалізації цих проєктів на умовах спів фінансування з Державного бюджету або ж із залученням міжнародних донорських організації. Тому такі проекти мають бути максимально якісними і відповідати усім вимогам нових державних будівельних норм у сфері цивільного захисту.

За кошти міського бюджету виготовлено робочі проєкти з нового будівництва укриттів в Академічному ліцеї імені братів Шеметів (на 197 осіб) та Академічного ліцею «Європейський» (на 507 осіб). Тривають підготовчі заходи до проектування укриттів у інших закладах.

Прикладом залучення міжнародного гранту є реконструкція внутрішньої системи теплопостачання та вентиляції з рекуперацією повітря у Академічному ліцеї імені братів Шеметів, що є енергоефективним проектом, який зацікавив Програму GiZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в України». А також грантова перемога Першої гімназії імені Матвія Номиса для літнього клубу «Ми вдома – ми в Україні».

2023 року завдяки співпраці з міжнародною фундацією «Говерла» для шкільних їдалень громади передано сучасне обладнання, меблі та посуд загальною сумою понад 2 млн. грн

Для забезпечення оптимального функціонування в умовах нестабільного енергопостачання для закладів освіти придбано 34 електрогенератори.

Хочу подякувати адміністрації ЛЗЗСО №4, гімназії імені Віри Роїк та Лубенського НВК №9, які були визначені Пунктами незламності.

Заслуговують на вдячність колективи Першої гімназії імені М.Номиса та ЛЗСО №4, які були пунктами Національного мультипредметного тестування і в почасти екстремальних умовах упродовж двох тижнів на належному рівні провели цей процес, складний організаційно і технологічно, створивши належні умови для 928 абітурієнтів. До речі, 5 випускників отримали найвищі 200 балів з різних предметів.

На високому організаційно-патріотичному рівні, у новому форматі відбулися військово-польові збори учнів 11 -х класів.

DSC07127

Із співдоповідями виступили Надія Січкар, директор Центру професійного розвитку («Професійне та особистісне зростання педагога»), Тетяна Сергієнко, директор Першої гімназії імені Матвія Номиса («Нова українська школа. Перезавантаження»), Таїса Сягайло, практичний психолог Вищебулатецької гімназії («Ментальне здоров’я дітей в умовах воєнного стану»), Наталія Москальова, директор Інклюзивно-ресурсного центру («Реорієнтація інклюзивної освіти Лубенської ТГ в умовах воєнного стану»).

Освітяни громади за сприяння і підтримки з боку міської ради, враховуючи можливості місцевого бюджету, спрямовують максимальні зусилля на створення оптимальних умов для належного рівня організації освітнього процесу та на вирішення ряду інших викликів воєнної доби.

Лубен ська міська рада

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!