ГІНЕКОЛОГИ ПОЛІКЛІНІКИ В ПОЛТАВІ ОТРИМАЛИ НОВИЙ ГІСТЕРОСКОП

ГІНЕКОЛОГИ ПОЛІКЛІНІКИ В ПОЛТАВІ ОТРИМАЛИ НОВИЙ ГІСТЕРОСКОП

 
У консультативній поліклініці КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР» обладнано кабінет для гістероскопії і придбано новий сучасний апарат для малоінвазивної, але точної діагностики внутрішніх органів. Жінки можуть отримати медичну допомогу без направлень і довгих очікувань.

 

Апарат нового покоління обладнаний Full HD-відеокамерою, ендоскопічним освітлювачем, комплектом тубусів і щипців, у тому числі біопсійних. Лікар акушер-гінеколог Юлія КРАВЧЕНКО пройшла навчання для роботи з обладнанням (виконання офісних гістероскопій і гістерорезектоскопій) на кафедрі акушерства та гінекології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, практикувалась у Київському міському пологовому будинку №1 і отримала сертифікат про успішне опанування теоретичної частини та здобуття практичних навичок.
«Минулого тижня до нас звернулась 52-річна жінка зі скаргами на мажучі виділення зі статевих шляхів. Звичайна жінка – місячні у неї з 13 років і ще продовжує менструювати, двічі народжувала, абортів не було, скарг ніяких не було, окрім дивних виділень. Завдяки обладнанню для офісної гістероскопії виявили поліп ендометрію і скерували для подальшого лікування до гінекологічного відділення КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР».
Нова техніка дає можливість обстежувати пацієнток одразу, без госпіталізації, як це було раніше. За допомогою гістероскопії можемо виявляти будь-які зміни, які є в піхві – не тільки в порожнині матки, а й в цервікальному каналі, на шийці матки. Тому будь-які зміни, які нас насторожують (це може бути поліп, гіперплазія ендометрію, чи, можливо, аденоміоз, підслизові міоматозні вузли, навіть онкопатологія), аналізуємо як відхилення від норми. За потреби беремо шматочок тканини (робимо біопсію) і відправляємо на подальше гістологічне дослідження, або відправляємо пацієнтку на дообстеження іншими засобами медичної візуалізації, залучаємо колег суміжних спеціальностей, щоб точно встановити, яка це патологія.
Обстеження відбувається в спеціально обладнаному кабінеті. Триває близько 15-20 хвилин і потім жінка може далі займатися своїми справами, йти на роботу, додому, необмежена у подальших своїх діях.
Практично у кожної другої пацієнтки, яка звертається зі скаргами на певні відхилення чи на якийсь дискомфорт, ми виявляємо патологію. Раз на рік, у плановому порядку кожна жінка, яка турбується про своє здоров'я, має звертатися до гінеколога і контролювати свій стан», розповіла про можливості діагностичного обладнання лікар акушер-гінеколог Юлія КРАВЧЕНКО. «Не потрібно направлень від сімейного лікаря, не потрібно стояти в черзі в реєстратурі – звертайтесь прямо до кабінету гінеколога. Ми проконсультуємо і обстежимо».
Лікарі рекомендують обов’язково звернутись на консультацію жінкам, які мають: дискомфорт, болі внизу живота;непліддя; скарги на мажучі виділення; рясні виділення під час менструації; виділення, кровотечі після менструації, посеред менструального циклу або під час менопаузи.
Заступник головного лікаря КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР» Євген ВЕЛИЧКО наголошує – лікарі прагнуть забезпечити ранню діагностику і попередити ускладнення, тож закликає пацієнток звертатись без зволікань.
«У консультативній поліклініці, завдяки стратегії розвитку, яку реалізовує адміністрація лікарні, з’явився новий, сучасний гістероскоп. Цей метод діагностики дозволяє в амбулаторних умовах швидко, якісно, точно поставити діагноз і не потребує перебування у стаціонарі, як це було раніше. Тож ми запровадили його для поліпшення надання гінекологічної допомоги усім жінкам, які перебувають у громадах Полтавщини – у тому числі ВПО, а також мешканкам інших областей, яких спіткало погіршення самопочуття під час візиту в наш край.
Він дає величезні можливості для своєчасного обстеження жінок, які потребують ранньої діагностики з подальшими обстеженнями фахівцями інших спеціалізацій. Тому що захворювання жіночої сфери можуть бути викликані і ендокринною патологією, і гастроентерологічною, і іншими порушеннями. І в нас є всі фахівці, які можуть проконсультувати, якщо лікарі-гінекологи виявлять якесь відхилення від норми.
У розпорядженні поліклініки потужна матеріально-технічна база для вузькопрофільних фахівців і за потреби користуємося найсучаснішою базою відділення функціональної діагностики включно з МРТ і КТ. Фахівці регулярно підвищують свою кваліфікацію, проходять перенавчання.
Важливо діагностувати захворювання на ранній стадії, коли хвороба не запущена. Цей діагностичний метод нам дозволяє виявити на ранніх стадіях ту патологію, яку можна подолати навіть без стаціонарного лікування. З цією метою фахівці поліклініки здійснюють організовані виїзди до віддалених районів, де немає швидкого доступу до медичних послуг. Нещодавно виїздили до Чорнухинського, Семенівського, Глобинського району. У команді з лікарями-терапевтами, кардіологами, виїздять і гінекологи.
НСЗУ створила «зелений коридор» для пацієнток, їм не потрібно брати електронне направлення – жінка може йти прямо в кабінет акушер-гінеколога і ми забезпечимо весь подальший комплекс послуг. Не зволікайте – ми залюбки вам допоможемо!», наголосив очільник консультативної поліклініки.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!