У Новооржицькій громаді планують створити Площу Воїнів Світла та Алею Героїв

У Новооржицькій громаді планують створити Площу Воїнів Світла та Алею Героїв

У Новооржицькій громаді запропонували проєкт Площі Воїнів Світла та Алеї Героїв. У процесі підготовки цього громадського проєкту нами було проведено соціальне опитування жителів смт. Новооржицьке та громади,

у ході якого ми виявили конкретні потреби та врахували всі актуальні побажання в облаштуванні даної території. На основі зібраних пропозицій проєктом передбачено облаштування площі у центрі селища Новооржицьке, а саме: ландшафтний сквер, ліхтарі на сонячних батереях, клумба, лавочки,пристосовані для зарядки гаджетів та телефонів. Створення сучасного скверу вплине на культурний, екологічний, естетичний та соціальний рівні життя мешканців та гостей селища.

Благоустрій території сприятиме покращенню інфраструктури селища,створить простір для прогулянок, відпочинку та комфортного дозвілля, а візуальна та естетична привабливість прикрасить центр Ноооржицького. У майбутньому плануємо висадити алею героїв, яка б починалася від площі, проходила поряд із будинком культури у напрямку до стадіону.

У тесті говориться: У 2018 році ініціативна група на чолі із тодішнім селищним головою Недбайлом В.П. запланували капітальну реконструкцію центру смт. Новооржицьке. Була виготовлена уся потрібна технічна та кошторисна документація для облаштування та створення ландшафтної зони на проспекті Миру ( вулиця, яка веде до згаданої локації – площі). У наступні роки процеси, пов»язані із реформою децентралізації, епідеміологічною ситуацією, а з 2022 року –із повномасштабним вторгненням росії на територію України перемістили проєкт у розряд не першочергових. Але ми розуміємо, що війни закінчуються і що ми переможемо. Як би не було важко сьогодні, завтра на селище, громаду, Україну чекає мир і благополуччя. Спадають на думку слова відомого письменника, філософа, у минулому в»язня нацистського концтабору В. Франкла : «Першими зламалися ті, хто вірив, що скоро все закінчиться.

Потім ті, хто не вірив, що це колись закінчиться. Вижили ті, хто сфокусувався на своїх справах, без очікування того, що ще може статися" Ми і не планували ніколи здаватися. Сотні наших земляків воюють у лавах ЗСУ, у нас досить потужний волонтерський рух, не дивлячись на те, що наша громада невелика і молода (2020 рік), ми намагаємось підтримувати армію, прийняли більше тисячі ВПО, активно функціонує благодійна організація «Богодар Софія», кілька громадських організацій. Можна стверджувати, що ми досить ефективно розбудовуємо громадянське суспільство у межах своєї громади. Тому якраз громадські активісти підняли питання щодо благоустрою та облаштування центру селища.
Велика ділянка землі, гарно освітлена, за 100 метрів – адміністративне приміщення селищної ради, поряд будинок культури, бібліотека, магазини, кафе, приміщення Нової пошти, новозбудована амбулаторія. Тому ландшафтний сквер із світильниками на сонячних батереях, лавочки із портативною зарядкою до мобільних телефонів та клумба стануть окрасою Новооржицького, композиційно доповнять територію центру селища, сприятимуть екологічній освіті населення та покажуть гарний приклад віри у майбутнє. На наш погляд , назва ландшафтної зони дуже символічна. Сьогодні Україну захищають Воїни Світла, ми переконані, що сили світла у космічному масштабі теж на нашому боці, тому хочемо акцент і цього проєкту, і нашого налаштування на майбутнє поєднати саме із поняттям «світло».
Після закінчення війни від Площі Воїнів Світла буде висаджена Алея героїв, присвячена усім землякам, які воювали за Україну ( тим, які не повернулися із поля бою, і тим, які житимуть у громаді та селищі), а також облаштована стелла з портретами земляків, які загинули. А поки що із вірою у завтрашній день та переконанням, що у кожного сьогодні свій фронт, ми хочемо своє селище зробити комфортнішим, кращим і світлішим.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!