Гайнули класом Україною

Гайнули класом Україною

Щоб подарувати одне одному ще  дитячі обійми перед тим як піти своїми шляхами учні 9-Б класу ЗОШ №2  вирушили у чотириденну поїздку Україною.
  Першою зупинкою для школярів став Дубенський замок, у народі більш відомий як замок скарбів. Вважається, що у підземних лабіринтах фортеці колись були заховані сімейні реліквії Острозьких. За ними полювали чимало завойовників. Але жодному не вдалося завоювати Дубенську фортецю.
 У палаці ми відвідали: зали для балів, музей нумізматики із давніми монетами, королівство кривих дзеркал і, навіть, кімнату тортур.
  На запитання: "де живе історія?" можна впевнено сказати: за стінами архітектурних пам'яток. Однією із таких є Тараканівський форт, що розташований на Рівненщині, неподалік від села Тараканів, Дубенського району. Проте, в цій споруді разом з відлунням минулого співмешкає містичність та моторошність. Вирушаючи туди, ми запаслись уважністю, сміливістю та ліхтариками. 
image 5
Перш ніж  потрапити до підземних тунелів та внутрішнього дворику замку його спочатку потрібно було знайти, трохи поблукавши довкола, так як споруда вдало замаскована порослими травою валами. Віднайшовши велетенський бетонний отвір, що і є входом до форту, ми потрапили в підземний тунель, який веде всередину споруди. Логічним продовженням подорожі стала екскурсія в культурну столицю України – місто Львів. Ми мали можливість познайомитися з харизматичною та історично багатою столицею Галичини краще та емоційніше. Під час екскурсії ми побачили понад 150 неймовірних будівель, тематичних споруд міста, вуличок, які вразили нас своєю красою.
Наступного дня ми поїхали до Яремче – місто оповите легендами та переказами про опришків та їхні багатства, які наче є сховані у Карпатських горах. У самому його центрі знаходиться унікальний водоспад "Пробій", а найпривабливішим місцем відпочинку для туристів є рекреаційний об’єкт - вольєрне господарство та прилегла територія.
image 6
Учні 9-Б класу відвідали геологічну пам’ятку природи і природну фортецю періоду X століття, яка лежить на висоті 570 м над рівнем моря - Скелі Довбуша - кам’яний лабіринт шириною 200 м, що тягнеться зі сходу на захід майже на 100 м, а над ним - буковий та смерековий ліси. Це неповторне за своїми формами і розташуванням нагромадження гігантських скель, каменів, що нагадують дивовижні істоти, покраяне глибокими, завжди темними ущелинами, ямами, потаємними ходами та стежками.
І наостанок ми завітали в місто-музей Кам’янець-Подільський. Це не просто місто, а справжня перлина Поділля, одне з чудес України і просто дивовижне місце, повне легенд, історій і унікальних пам'яток архітектури.
Атмосфера відпочинку і пізнавальних екскурсій перетворили подорож в цікаву пригоду. Це захопливий фініш шкільного життя дев'ятикласників і хвилюючий старт нового майбутнього.
 Ірина СЕМЕНОВА, Класний керівник 9-Б ЗОШ №2

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!