ТРОЯНДОВА ФЕЄРІЯ ЛУБНИФАРМУ

ТРОЯНДОВА ФЕЄРІЯ ЛУБНИФАРМУ

Як театр починається з вішака, так і кожне виробництво розпочинається з благоустрою території. На підприємстві АТ «Лубнифарм» є для цього і можливості, і бажання.0d0c5bf02012b7f15c96c0e723b2d82d Сьогодні – це сучасне підприємство, яке дбає не лише про економічну складову, а й про естетичний вигляд території, на якій розташоване.

Нині тут, на внутрішньому дворику, панує безумство троянд, пік квітування яких припадає на початок червня. Яких тільки форм і відтінків цієї королеви квіткового царства не зустрінеш. На величезній клумбі, що їй позаздрила б не одна господиня, розпускаються сотні квітів як англійських сортів, так і вітчизняних. Червоні, рожеві, жовті, а також їх відтінки, милують око, привертають увагу різнобарвним килимом, що наче водоспади по усій висоті кущів спускаються від маківки донизу. До кожної хочеться доторкнулися поглядом, зануритися обличчям у пружне буйноцвіття бутонів, вдихнути аромат квіткової втіхи і на мить опинитися на казковому острівці втіхи. Саме так, мабуть, почувають працівники підприємства під час обідньої пори, коли є хвилина, щоб помилуватися красою трояндового цвітіння, а то й сфотографуватися на фоні того чи іншого куща.l 02062023 9

l 02062023 4

Клумба наповнилася представницями цього виду рослинного царства кілька років тому з ініціативи голови правління АТ «Лубнифарм» Світлани Григорівни Ващук. Вона з дитинства закохана в квіти. Вони супроводжують цю чарівну жінку упродовж усього життя – вдома, у закордонних поїздках, на виробництві. За приклад бере мегаполіси Китайської народної республіки, де бувала кілька разів. Там через велику загазованість повітря та величезні хмарочоси і сонце не завжди побачиш, а квіти буяють на кожному кроці.l 02062023 3
Тож і в Лубнах гріх було б, маючи прекрасні природні можливості не озеленити територію підприємства та прилеглої вулиці.


-Благоустрій території – це позиція адміністрації, - говорить Світлана Григорівна. – І хоча у нас нема спеціально навчених людей, та є безсумнівні переваги. Це територія, сонце, простір і наша любов. Бо люди, які займаються прибиранням території, натхненні і їх праця увінчується вінками трояндового цвіту.


Хімічна промисловість, здавалось би, що можна очікувати від такого виробництва? Та насправді – ні! Це райський куточок. І як на мене, то так має бути скрізь.
На клумбі розміром з футбольне поле височіє природна арка з в’юнких квітів, також тут можна побачити розкішні шапки рожевих піонів, стрункі ряди різноколірних ірисів, які поступово передають естафету інших представникам земної флори: ондечки зашарілися у переддень квітування кущі гортензії. Восени – хризантеми.
Але то буде колись. А нині, на початку літа, – це троянди, які правлять сезонний бал квітування. І як належне, сприймають захоплені погляди гостей підприємства. А це як партнери, представники фармацевтичної галузі з інших куточків України і світу, так і школярі місцевих навчальних закладів, для яких на виробництві проводять екскурсії. По кілька в день.l 02062023 5
Єдиний недолік, що територія АТ «Лубнифарм» – закрита і не кожен може сюди зазирнути, щоб побачити цю красу.

l 02062023 9Та адміністрація АТ «Лубнифарм» не стоїть на місці як у виробництві, так і в озелененні і благоустрої території. Біля прохідної на території вас зустрічає ряд контейнерів з висадженими в них кущиками петуній. А перед головними воротами із зовнішнього боку – дерев’яні ємності, виготовлені працівниками товариства з квітами різної форми. У нинішньому році взято курс на прикрашання території перед заводом. Попри побоювання, які навіювали фахівці підприємства, уродженці Лубен, Світлана Григорівна раніше мешканка іншого міста, вирішила зробили черговий крок в озелененні прилеглої території кущами троянд. І ось десятки трояндових кущів готуються зацвісти днями у рівненькій шерензі протяжністю кільканадцять метрів. Це, без сумніву, зробить фасад привабливішим, засвідчить високу культуру виробництва, яка тут панує.l 02062023 6

l 02062023 60d0c5bf02012b7f15c96c0e723b2d82dСьогодні багато підприємців і підприємств у нашому місті живуть за європейським часом. Адже дбають про красу та належний вигляд як внутрішньої, так і прилеглої території. Мрія Світлани Ващук, щоб місто Лубни було квітучим трояндовим містом. А для цього потрібно небагато: попри провінційну обережність зробити крок назустріч трояндовій красі королеви квітів. Для цього не потрібні захмарні кошти, а лише добра воля та бажання зробити місто – Полтавською столицею троянд.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!