28-а СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ОХОВА СИТУАЦІЯ

28-а СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ОХОВА СИТУАЦІЯ

Такого повороту подій багато хто не очікував. Міський голова Олександр Грицаєнко чинно відкрив 28-у сесію міської ради восьмого скликання. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого 15 квітня воїна ЗСУ Романа Баїстого з с.Литвяки та всіх полеглих захисників Украіни.
Спершу, як годиться міський голова зачитав депутатські запити від депутатів міської ради Катерини Скуратовської, Артема Чорнобривця та Катерини Богинич.
Відтак перейшли до розгляду питань порядку денного.
Про виконання Комплексної програми розвитку соціального захисту населення на 2022-2024 роки інформував Віктор Щербак.
А ось далі сесія пішла не по запланованому сценарію. Звіт начальника відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету, головного архітектора міста Андрія Шмонденка було заслухано навіть не до половини. Прозвучала пропозиція перейти до запитань.  Пропозиція депутата міської ради Олександра Легенчука, в якій він запропонував внести зміни у проєкт рішення, спонукала депутатів до активних дебатів.
12a 20042023
Зміни стосувалися 2 пункту проєкту рішення і стосувалися того аби визнати роботу Андрія Шмонденка як головного архітектора та начальника відділу, який він очолює, незадовільною та наступним пунктом рекомендувати міському голові звільнити Андрія Шмонденка із займаноі посади. Дискусія, що розгорілася, показала глибину проблеми містобудування у Лубнах. Багатьох не задовільняв стан з містобудуванням в місті. Окрім депутата Олександра Легенчука, виступили депутати  Руслан Ляшко, який частково поклав відповідальність на народних обранців, адже рішення, підготовлені відділом архітектури ухвалюють депутати. Щодо незрозумілості критеріїв, за якими слід оцінювати роботу того чи іншого начальника відділу та підпорядкованої йому структури висловився депутат Віталій Крамаренко. Депутати Анатолій Кузьменко, Катерина Скуратовська, Олексій Коваленко, Сергій Мисник та інші долучилися до обговорення теми. Кожен керувався власним баченням проблеми.
Міський голова Олександр Грицаєнко поставив питання внесення до проєкту запропонованих змін. Втім депутати не підтримали їх. Як і врешті не проголосували за проєкт рішення запропонований на початку розгляду питання.
Голосування виявило загальну позицію: зміни до проєкту рішення не пройшли, як і саме рішення, за яке проголосували всього 6 депутатів. А це означає, що в сфері архітектури в Лубнах назріла проблема.
Відтак депутати перейшли до розгляду Статуту Лубенської територіальної громади, який успішно затвердили.
Про затвердження Порядку подання та розгляду електронної петиції, адресованої Лубенській міській раді, у новій редакції доповідала секретар міської ради Маргарита Комарова. Депутати проголосували більшістю голосів. за.
Далі розгляд питань набрав обертів. Депутати внесли доповнення дло програми оборонної та мобілізаційної роботи на 2012-2025 роки, внесли зміни до рішень Засульської сільської ради Лубенського району та затвердили склад комісії з ліквідації закдадів освіти Засульської сільської ради.
наступним був блок питань, що стосувалися сфери охорони здоровя. Також рішенням депутатів надано дозволи на встановлення меморіальних дошок у с.Мацківці та Михнівці на честь земляків, які загинули в боях проти військової агресії російської федерації.
Про внесення змін до Програми утримання та розвитку Комунального підприємства "Стадіон "Центральний" на 2022-2024 роки інформував в.о. цього підприємсьтва В.Савельєв. Зокрема, він інформував, що зміни стосуються ремонту вуличних туалетів стадіону, що знаходяться у вкрай плачевному стані, також розповів про роботи, які ведуться колективом підприємства з благоустрою території спортивної установи та прилеглої території.
12s 20042023
Дискусію викликала і Програма з утримання та ремонту доріг Лубенської територіальної громади. Депутат Сергій Мисник вказав на найбільш проблемні відрізки шляхів. Це зокрема при вїзді в м.Лубни з боку Приміського лісництва, між селами Вовчик, Снітин та Хорошки. І якщо в першому випадку дорога має ремонтуватися коштом громади, то в другому - вони є дорогою обласного значення, а отже, ремонт має відбувалтися за кошти Агенції місцевих доріг (м.Полтава). Депутат Олексій Коваленко в черговий раз озвучив проблему з аварійним станом дамби в районі с.Тернавщина, яка є фактично вулицею між вул.І.Котляревського та  іншою, і її руйнування загрожує життям та добробуту людей. Окрім того підняв питання ремонту певних доріг на території Оріхівського старостату, що в свою чергу потягло перехід певної кількість учінів до навчальних закладів сусідніх громад. Олексій Коваленко оцінив неодоотримання фінансування на школи Лубенської громади в сумі 700 тисяч грн.
Далі депутати внесли зміни до показників бюджету Лубенської ОТГ, розглянули питання про припинення шляхом реорганізації КП "Містобудування".
Земельні питання, що розглядалися далі, а їх було понад півсотні, виявили багато підводних каменів. Так, земельна комісія не спромоглася підготувати повноцінного проєкту рішення щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних часток (паїв) в натурі (на місцевості) на надання в оренду невитребуваної частики (паю) за межами в одному випадку с.Окіп, в іншому с.Селюки і запропонувала визначитися із субєктом, кому надати перевагу, самим депутатам. Пропозиції вносилися з голосу просто в сесійній залі. І таким чином, як сказав міський голова, земельна комісія підставляє міську раду. Тим не менш депутати проголосували за названого колегами субєкта. Причому в кількох випадках одного і того ж.
Виступив на сесії міської ради і регіональний директор ТОВ "Баришівська зернова компанія", депутат Полтавської обласної ради Василь Стасовський. Говорив про єдність у вирішенні багатьох проблем, як приклад навів ремонт доріг в Чорнухинському районі, а тепер - громаді. Також підтримав окремі пропозиції голови земельної комісії Олексія Коваленка. І таким чином робота сесії продовжилася.
 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!