Нагороди Героя України Сергія Міщенка отримали його діти

Нагороди Героя України Сергія Міщенка отримали його діти

31 березня о 13.00 годині в приміщенні виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося вручення орденів «За мужність» дітям нашого земляка, загиблого Героя України Сергія Міщенка.

На церемонію були запрошені брат полеглого Євген Міщенко, діти героя: Карина, Євгеній, Кіра та Анна Міщенки та військовослужбовці-побратими.

Звертаючись до родини нашого героїчного земляка, Лубенський міський голова нагадав, що Сергій Олексійович народився у м.Зіньків, Полтавської області, а загинув у грудні минулого року в с.Ковалівка, Луганської області). Похований (за бажанням рідних) у Зінькові, але ми пишаємося справжнім Героєм новітньої історії України, який жив поруч з нами.

Вручали високу нагороду дітям та братові полеглого офіцер з управління в/ч А2943 Всеволод Казмірук та начальник відділу морально-психологічного забезпечення 87- го дивізіону Дмитро Власов.

Військові, які добре знали свого побратима, називали його «віртуозним винищувачем танків», адже всього на рахунку Сергія Міщенка 35 одиниць знищеної російської військової техніки. Під час одного з боїв він уразив 7 одиниць військової техніки російських військ, зокрема, чотири танки. Він за життя став повним кавалером Ордену «За мужність». Та, на жаль, не встиг отримати всіх своїх нагород. Тож, тепер їх отримують його діти.

«Посміхніться, діти!, - звернувся до дітей Сергія його побратим  Всеволод Казмірук, - адже ваш батько був надзвичайно життєрадісною людиною. Він любив життя і хотів би, щоб ви посміхалися». А Дмитро Власов сказав: «Я пишаюся, що служив разом з Сергієм. Він справжній Герой і легенда». І розповів про останній бій Сергія.

Хвилиною мовчання вшанували присутні світлу пам’ять героя-земляка.

Сльози були на очах дітей Сергія Олексійовича, всіх присутніх, але не залишало відчуття гордості і впевненості, що Перемога обов’язково буде за нами, адже на нашій УКРАЇНСЬКІЙ землі зростали і зростають справжні захисники і визволителі.

Біографічна довідка

Сергій Міщенко народився 21 травня 1974 року у місті Зіньків на  Полтавщині.

Середню освіту здобув у Проценківській середній школі. У дитинстві мріяв стати військовим, оскільки його дід служив у підрозділі зі знищення танків.

Протягом 1991—1993 років служив у лавах Національної гвардії України у Кривому Розі. Потім одержав юридичну освіту та працював у Опішнянському підрозділі міліції. Займався підприємницькою діяльністю у сфері будівництва у партнерстві з братом Євгеном, мав власну бригаду будівельників.

З перших днів повномасштабної війни пішов служити у Збройні сили України. Молодший сержант Сергій Міщенко з позивним «Бугор» обіймав військову посаду командира відділення взводу протитанкових ракетних комплексів 87-го протитанкового дивізіону 45-тої окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України. Брав участь у бойових діях за Київ, у боях поблизу Барвінкового, біля сіл Вірнопілля, Бражківки Харківської області

Сергій Міщенко загинув 1 грудня 2022 року у с.Ковалівка Сватівського району, Луганської області під час бойового завдання.

Командування подало Сергія Міщенка на звання Героя України, і 23 лютого 2023 року йому посмертно було присвоєне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Лубенська міська рада

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!