СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗВІТ МІСЬКРОГО ГОЛОВИ ТА ІНШІ ПИТАННЯ

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗВІТ МІСЬКРОГО ГОЛОВИ ТА ІНШІ ПИТАННЯ

Перед початком роботи чергової двадцять шостої сесії міської ради восьмого скликання міський голова Олександр Грицаєнко оголосив хвилину мовчання за загиблими воїнами – захисниками України. Відтак він інформував про відзначення 16 лютого Дня Єднання, а для депутатів працівники виконкому продемонстрували відеоролик з піснею в тему.

Зворушливості моменту додав вигук депутата Катерини Скуратовської: «Синок, Ваня!!!» Учасники сесійного засідання у багатьох на очах з яких бриніли сльози  подякували авторам ролика – відомим українським артистам за їх роботу.

Затвердивши порядок денний, депутати взялися з розгляд питань. Першим у переліку був звіт Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка про роботу виконавчих органів влади у 2022 році. Олександр Петрович зосередив увагу на інформації про героїчну боротьбу воїнів-вихідців з громади по захисту незалежності України, він детально розповів про організаційні заходи, які проводила міська влада з вирішення багатьох питань, пов’язаних з повномасштабним вторгненням військ російської федерації в Україну. А це і прийом та поселення внутрішньо-переміщених осіб, і підтримка Збройних сил України, яку надавало населення Лубенської громади через Благодійні фонди та громадські організації. Їх міський голова назвав усі.

Далі він зупинився по черзі на кожній з галузей економіки та соціальної складової життєдіяльності міста. Інформував про наповнення та використання бюджету 2022року, допомогу з боку країн, які надсилали гуманітарну, її розподіл. Також про роботу в складних умовах закладів охорони здоров’я, освіти, комунальних підприємств, відділів соціальної підтримки населення і т.д.

Депутати підтримали озвучений звіт міського голови одноголосно 31 голосами з 32  (1 не голосував – Олександр Грицаєнко).

1 16022023

Інші питання, що розглядалися, стосувалися кількісного та персонального складу виконавчого комітету, до якого ввели директора КП «Лубни-водоканал» Аллу Косолап, також затвердили загальну чисельність працівників управління соцзахисту населення, внесли зміни до структури виконавчого комітету.

Далі міський голова Олександр Грицаєнко вручив квадрокоптер депутату міської ради віктору Костюку, який нині у лавах Збройних сил України виборює мир на сході і прибув у короткострокову відпустку та взяв участь у сесійному засіданні міської ради.

4 16022023

Ухвалили рішення про створення класу з інклюзивною формою навчання в ЗОШ №1, затвердили порядок проведення санаторно-курортного оздоровлення окремих категорій громадян.

Загалом же 91 з розглянутих питань (1 зняли на прохання розробника Лубенської РВА) можна розбити на кілька напрямків. Депутати розглянули питання, що стосувалися освіти, медицини, соціального захисту населення, внесення змін у кілька Програм, зокрема оборонної та мобілізаційної роботи, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, утримання і ремонту доріг, поліпшення утримання та збереження зелених насаджень і т.д.

Не оминули увагою депутати і питання медицини, затвердивши фінансові плани всім комунальних закладам охорони здоровя Лубенської громади, а також затвердили Програму фінансової підтримки Лубенського госпіталю для ветеранів війни Полтавської облради.

3 16022023

Детально розглянули і затвердили бюджетні питання, зокрема щодо внесення змін до показників бюджету Лубенської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердження відповідного звіту про виконання бюджету, встановили норматив відрахувань до загального фонду бюджету Лубенської громади та внесли зміни до показників бюджету громади на 2023 рік.

Відтак без затримки перейшли до розгляду блоку земельних питань, а їх було понад 50!

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!