Сесія в Лубнах відбулася, бюджет прийнято

Сесія в Лубнах відбулася, бюджет прийнято

15 грудня відбулася чергова 24 сесія міської ради восьмого скликання. Перед початком її роботи міський голова Олександр Грицаєнко та голова Лубенської ОВА Сергій Сіряченко вручили Почесні грамоти Полтавської обласної військової адміністрації  депутату міської ради Олексію Коваленку та волонтерам - керівнику БФ "Честь і совість" Оксані Каневській, БФ "Благодар життя" Дарині Гермаш, та ВП "БФ "Довіра та допомога" Оксані Кумонок. Остання в свою чергу не лише подякувала за нагороду, а й вручила Подяки депутатам міської ради Лідії Грицун, Юлія Діхтярь та Володимиру Бондаренку.

 

Про забезпечення громадського порядку, профілактику правопорушень та боротьбу зі злочинністю на території Лубенської територіальної громади доповідав начальник Лубенського відділу поліції ГУ НП України в Полтавській обл. Петро Скічко. Він зупинився на питаннях розкриття злочинів, в тому числі особливо тяжких, скоєних за останній час. Так, розкрито 5 умисних убивств,грабежі і т.д. Також прозвітував про використані кошти, які спрямовані  на придбання автомобіля, переоформлення його документів та ремонт наявних транспортних засобів. Автомобіль передано відділу превенції. Окремо очільник поліції в Лубнах наголосив на різкому збільшенні кількості шахрайств, в тому числі телефонних, які реєєструються останнім часом. Суми, якими заволодівають ділки через отримання доступу до коштів на особистих рахунках громадян сягають багатьох тисяч гривень. Депутати Віталій Крамаренко, Олександр Легенчук порушували питання перший - боротьби з незаконним розповсюдженням наркотичних речовин у Лубнах, другий дотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Лубенської територіальної громади на 2022 рік та завтвердження Програми економічного і соціального розвитку Лубенської територіальної громади на 2023 рік доповідала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі виконкому Олена Цох-Карунська.

5a 15122022

Під час обговорення доповіді депутат міської ралди Віталій Крамаренко подякував працівникам відділу за достатньо велике залучення інвестицій та водночас висловив критичні зауваження щодо самої програми. Мова ішла про паритет в розподілі коштів між районним центром та населеними пунктами громади. До дискусії на цю тему долучилися Сергій Мисник, Катерина Богинич, Мирослав Костенко та інші депутати. І все ж програму прийняли більшістю голосів.

Про бюджет Лубенської міської ради територіальної громади на 2023 рік доповідала начальник фінансового управління виконавчого комітету Тамара Романенко. Вона наголосила, що за відсутності певних показників важко назвати остаточно прогнозовані цифри доходів, а відтак, від цього залежатимуть і цифри видатків. Вона озвучила масу уточнень та правок, повязаних із трансфертами, субвенціями і т.д., та уточненням показників. Втім як не дискутували між собою депутати, а головний документ, за яким житиме громада починаючи з січня 2023 року прийняли!

Далі затвердили план роботи Лубенської міської ради восьмого скликання на 2023 рік.

2a 15122022

Відтак, затвердили фінансові плани  та Програми фінансової підтримки медичних установ громади - КП "ЛЛІЛ", КП "Лубенська міська клігічна стоматологічна поліклініка" і КП "КНП ЛМЦ ПМСД" як на 2022 так і на 2023 роки. Затвердили також Програму забезпечення окремих груп населення Лубенської територіальної громади зпа певними категоріями захворювань лікарськими засобами, виробами медичного призначення та технічними засобами медичного призначення на 2022-2024 роки у новій редакцї і Програми "Підвищення рівня надання медичної допомоги, збереження здоровя населення, розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства ЦПМСД Лубенської міської ради на 2022-2024 роки" у новій редакції.

Відтак депутати розглянули та ухвалили ряд питань як соціальної сфери, так і житлово-комунального напрямку. Після перерви сесія продовжила роботу розглядом блоку земельних та майнових питань.

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!