ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ БІЛЬ НЕ СТИХАЄ В СЕРЦЯХ ЛІКВІДАТОРІВ

ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ БІЛЬ НЕ СТИХАЄ В СЕРЦЯХ ЛІКВІДАТОРІВ

У Лубнах 14 грудня біля знаку переможців мирного атома відбувся мітинг присвячений Дню вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Не настільки багатолюдний, як раніше, зауважила у вітальному слові голова Полтавської обласної організації чорнобильців Лариса Погребняк та не такий представницький, як в минулі роки.

 

Ведучий урочистого заходу Голова районної громадської організації "Союз Чорнобюиль України" Микола Чудак. Він на самому початку окрелив коло питань, з якими стикаються ліквідатори найбільшої техногенної катастрофи. А це найперше складний стан із співфінансуванням госпіталю інвалідів війни, де є чорнобильське відділення, де проходять лікування і реабілітацію не лише ліквідатори, а й учасники бойових дій, в тому числі в АТО/ООС та нинішньої російсько-української війни.

Відтак передав слово першому заступанику міського голови Олегу Соболєву. він говорив про важливість збереження памяті про героїв, які своїми грудьми закрили людство, про важливість їх підтримки, про подвиг, який вони звершили, про війну в державі і важку обчстановку. Привітав ліквідаторів, вдів чорнобильців, а також переселенців з Днем вашування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та побажав їм здоровя. 

6 chorn 14122022

Щирими словами долучилася до побажань героям-чорнобильцям дочка одного з ліквідаторів, заступник голови районної ради Оксана Цимбал. Вона висловила слова підтримки людям, які віддали на олтар України здоровя, а багато хто життя.

Учасники мітингу зачитали звернення до голів Полтавської обласної ради Олександра Біленького та Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, у якому йшлося про необхідність співфінансування госпіталя інвалідів війни в Лубнах. Нині закладена сума на 2023 рік - трохи більше 4 мільйонів грн., а потібно удвічі більше - 9 мільйонів. Пропозиції щодо вінесення змін до тексту звернення вніс голова ГО "Чорнобильці Лубенщини" Василь Піцура. Він звернув увагу на необхідність передбачення коштів для погашення заборгованості із заробітної плати перед медперсоналом госпіталю, врахування фінансування закупівлі необхідного медичного обладнання, фінансування ремонту даху установи або хоча б створення проєкту для проведення цих робіт.

5 chorn 14122022

Наголосив, що зараз необхідна підьтримка місцевої влади, яка має разом з директором госпіталю Олександром Бондаренком, якщо потрібно, ночувати у коридорах обласної влади, яка є засновником Госпіталю інвалідів війни в Лубнах і має його фінансувати. 

Втім на пропозицію Миколи чудака звернення прийняли без врахування висловлених пропозицій одноголосно.

Хвилиною мовчання присутні вшанували память померлих побратимів. А їх на сьогодні 1041, в тому числі і перші голови чоронобильських організацій Валерій козхюра, василь куксань, Анатолій Юрченко, Віктор Костюк та інші.

Далі учасники мітингу поклали до памятного знака квіти

4 chorn 14122022

та вирушили на Зажур-гору, де простяглася алея памяті ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Тут також пролунали промови та відбулося вшанування полеглих побратимів і покладання квітів.

 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!