Качка в духовці з яблуками і апельсинами

Качка в духовці з яблуками і апельсинами

інгредієнти:

  • тушка качки — 2-2,5 кг;
  • 2 яблука;
  • 1 апельсин;
  • сіль — за смаком;
  • чорний перець — 1 ч. л.

Птицю бажано взяти домашню, середнього розміру з тонким жировим шаром.

Якщо качка була заморожена, то її потрібно заздалегідь перекласти з морозилки на нижню полицю холодильника мінімум за 14 годин до початку приготування. Яблука в рецепті використовуються кислих або кисло-солодких сортів.

Перед запіканням розморожену качку потрібно обов’язково замаринувати. Для маринаду потрібно:

  • соєвий соус — 100 мл;
  • апельсиновий сік — 120 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • гірчиця гостра — 1 ч. л.
  • італійські трави — 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі — ½ ч. л.

Апельсиновий сік повинен бути виключно натуральним. Щоб вичавити його досить буде одного великого апельсина. Пакетований сік з магазину в цьому випадку не підійде.

Щоб м’ясо вийшло м’яким, запікати качку в духовці (з апельсинами та яблуками в якості начинки) потрібно в рукаві.

 Маринад

Перш ніж приступити до маринування, качку варто добре промити в холодній воді, а також зрізати наявний на шиї на шиї і сальні залози з хвостової частини. Можна видалити і крайній склад у крила. Пінцетом видалити темні і грубі ворсинки на шкірі. Тепер качку потрібно двічі обдати окропом, після чого зовні і всередині висушити її паперовим рушником. Отже, птиця готова до маринування.

Робити це потрібно в такій послідовності:

Качку добре натерти сіллю і чорним перцем, як всередині так і зовні. Для маринаду з’єднати разом апельсиновий сік і класичний соєвий соус. Перемішати. Взяти 10-кубовий шприц з голкою. Набрати в нього маринад і обколоти качку з усіх боків, через кожні 2 див. Це робиться для того, щоб птах промаринувалася не тільки зовні, але і всередині. У що залишився маринад додати видавлений часник, спеції, гірчицю. Добре перемішати і натерти їм шкіру і внутрішню частину птиці. Загорнути качку в харчову плівку, щільно затягнути, що маринад не витікав. Відправити птицю в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч.

Фарширування качки

Тепер потрібно зайнятися фруктами. Робити це потрібно безпосередньо перед тим, як відправляти качку в духовку. Апельсини і яблука вимити і розрізати прямо з шкіркою на 4-6 частин.

Качку дістати з холодильника, видалити харчову плівку. В отвір нижньої частини тушки помістити начинку з шматочків яблук і апельсинів. Заколоти його зубочистками. Тепер качку слід покласти в рукав для запікання і обов’язково зафіксувати його вільні краї кліпсами. Зверху зробити кілька проколів голкою для виходу пари. Фаршировану тушку в рукаві потрібно перекласти на деко відповідного розміру.

Запікання качки

Безпосередньо перед тим, як відправити качку з яблуками і апельсинами в духовку, температуру слід встановити на 180 °С. Таким чином, духовку треба розігріти заздалегідь. Деко з птицею необхідно ставити на середній рівень.

Час приготування качки з апельсинами та яблуками в духовці становить 2-2,5 години. Цього буде достатньо, щоб птиця стала м’якою всередині і злегка підрум’янилася зовні. Для утворення більш хрусткої скоринки, після закінчення відведеного часу рукав слід розрізати і розгорнути, а качку потримати в духовці ще 15 хвилин, поливаючи її утворився соком. Температуру в цьому випадку слід трохи збільшити до 200 градусів.

Готову качку дістати з духовки, прибрати зубочистки і перекласти на красиве блюдо. При подачі подати до птиці апельсиновий соус. Його приготуванням можна зайнятися, поки качка запікається в духовці.

Запечену в духовці качку з яблуками, по рецепту, подають з пікантним кисло-солодким соусом. Готується він таким чином:
На сковороді розігріти вершкове (10 г) і оливкове масло (1 ст. л.).
Невелику цибулину нарізати якомога дрібніше.
Обсмажити цибулю на суміші олії до м’якості.
Вичавити сік з апельсинів. Всього для соусу знадобиться 150 мл
У сковороду з прозорим цибулею влити 50 мл білого вина. Варити соус на повільному вогні, поки вино не випарується.
Влити 60 мл курячого бульйону, 15 мл столового оцту.
Додати 1 ст. л. меду, по дрібці солі і чорного перцю. Продовжити варити соус до випаровування рідини. На це піде приблизно 5 хвилин.
Борошно (½ ст. л.) з’єднати з невеликою кількістю води. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Вилити отриману суміш на сковороду.
Готувати соус ще 1 хвилину. При подачі качки до столу, полити їм птицю.
Секрети приготування

Щоб качка з яблуками і апельсинами в духовці вийшла смачною, м’якою і апетитною, рекомендується взяти до уваги наступні поради від досвідчених кухарів:
Птицю можна запекти не тільки в рукаві, але й у фользі. Для цього замариновану і начинену фруктами качку потрібно загорнути в 3 шари фольги, після чого покласти на деко і відправити в розігріту духовку. Через 2 години птицю необхідно розгорнути, щоб вона підрум’янилася зверху.
Для утворення апетитною скоринки треба частина соку, що утворився при запіканні, вилляти з фольги або рукава ложкою, а потім додати в нього 1 ч. л. меду. Через 20 хвилин запікання в розгорнутому вигляді зверху на птиці утворюється дуже гарна скоринка.
Якщо для приготування страви використовувалася не домашня, а звичайна качка з супермаркету, то дуже часто усередині тушки можна виявити потрухи. Що з ними треба робити, знають далеко не всі господині. Деякі їх просто викидають у сміття. Так от, тельбухи можна помити, обсушити і покласти назад в качку разом з яблуками. Також можна підсмажити їх окремо на сковороді і подати з запеченої птахом, використовувати в якості начинки для пиріжків або приготувати з них паштет. Це справжній делікатес, від якого точно не потрібно позбавлятися.

Календар свят

Лютий, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
   12
Стрітення Господнє.
День бабака.
3
Іменини Симеона.
4
Всесвітній день боротьби проти раку.
567891011
121314
День закоханих.
15161718
19
День державного герба України.
20
День Героїв Небесної сотні.
День соціальної справедливості.
21
Міжнародний день рідної мови.
22232425
Іменини Тараса.
262728
День працівників патрульно-постової служби в Україні.
29   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!