Качка в духовці з яблуками і апельсинами

Качка в духовці з яблуками і апельсинами

інгредієнти:

  • тушка качки — 2-2,5 кг;
  • 2 яблука;
  • 1 апельсин;
  • сіль — за смаком;
  • чорний перець — 1 ч. л.

Птицю бажано взяти домашню, середнього розміру з тонким жировим шаром.

Якщо качка була заморожена, то її потрібно заздалегідь перекласти з морозилки на нижню полицю холодильника мінімум за 14 годин до початку приготування. Яблука в рецепті використовуються кислих або кисло-солодких сортів.

Перед запіканням розморожену качку потрібно обов’язково замаринувати. Для маринаду потрібно:

  • соєвий соус — 100 мл;
  • апельсиновий сік — 120 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • гірчиця гостра — 1 ч. л.
  • італійські трави — 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі — ½ ч. л.

Апельсиновий сік повинен бути виключно натуральним. Щоб вичавити його досить буде одного великого апельсина. Пакетований сік з магазину в цьому випадку не підійде.

Щоб м’ясо вийшло м’яким, запікати качку в духовці (з апельсинами та яблуками в якості начинки) потрібно в рукаві.

 Маринад

Перш ніж приступити до маринування, качку варто добре промити в холодній воді, а також зрізати наявний на шиї на шиї і сальні залози з хвостової частини. Можна видалити і крайній склад у крила. Пінцетом видалити темні і грубі ворсинки на шкірі. Тепер качку потрібно двічі обдати окропом, після чого зовні і всередині висушити її паперовим рушником. Отже, птиця готова до маринування.

Робити це потрібно в такій послідовності:

Качку добре натерти сіллю і чорним перцем, як всередині так і зовні. Для маринаду з’єднати разом апельсиновий сік і класичний соєвий соус. Перемішати. Взяти 10-кубовий шприц з голкою. Набрати в нього маринад і обколоти качку з усіх боків, через кожні 2 див. Це робиться для того, щоб птах промаринувалася не тільки зовні, але і всередині. У що залишився маринад додати видавлений часник, спеції, гірчицю. Добре перемішати і натерти їм шкіру і внутрішню частину птиці. Загорнути качку в харчову плівку, щільно затягнути, що маринад не витікав. Відправити птицю в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч.

Фарширування качки

Тепер потрібно зайнятися фруктами. Робити це потрібно безпосередньо перед тим, як відправляти качку в духовку. Апельсини і яблука вимити і розрізати прямо з шкіркою на 4-6 частин.

Качку дістати з холодильника, видалити харчову плівку. В отвір нижньої частини тушки помістити начинку з шматочків яблук і апельсинів. Заколоти його зубочистками. Тепер качку слід покласти в рукав для запікання і обов’язково зафіксувати його вільні краї кліпсами. Зверху зробити кілька проколів голкою для виходу пари. Фаршировану тушку в рукаві потрібно перекласти на деко відповідного розміру.

Запікання качки

Безпосередньо перед тим, як відправити качку з яблуками і апельсинами в духовку, температуру слід встановити на 180 °С. Таким чином, духовку треба розігріти заздалегідь. Деко з птицею необхідно ставити на середній рівень.

Час приготування качки з апельсинами та яблуками в духовці становить 2-2,5 години. Цього буде достатньо, щоб птиця стала м’якою всередині і злегка підрум’янилася зовні. Для утворення більш хрусткої скоринки, після закінчення відведеного часу рукав слід розрізати і розгорнути, а качку потримати в духовці ще 15 хвилин, поливаючи її утворився соком. Температуру в цьому випадку слід трохи збільшити до 200 градусів.

Готову качку дістати з духовки, прибрати зубочистки і перекласти на красиве блюдо. При подачі подати до птиці апельсиновий соус. Його приготуванням можна зайнятися, поки качка запікається в духовці.

Запечену в духовці качку з яблуками, по рецепту, подають з пікантним кисло-солодким соусом. Готується він таким чином:
На сковороді розігріти вершкове (10 г) і оливкове масло (1 ст. л.).
Невелику цибулину нарізати якомога дрібніше.
Обсмажити цибулю на суміші олії до м’якості.
Вичавити сік з апельсинів. Всього для соусу знадобиться 150 мл
У сковороду з прозорим цибулею влити 50 мл білого вина. Варити соус на повільному вогні, поки вино не випарується.
Влити 60 мл курячого бульйону, 15 мл столового оцту.
Додати 1 ст. л. меду, по дрібці солі і чорного перцю. Продовжити варити соус до випаровування рідини. На це піде приблизно 5 хвилин.
Борошно (½ ст. л.) з’єднати з невеликою кількістю води. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Вилити отриману суміш на сковороду.
Готувати соус ще 1 хвилину. При подачі качки до столу, полити їм птицю.
Секрети приготування

Щоб качка з яблуками і апельсинами в духовці вийшла смачною, м’якою і апетитною, рекомендується взяти до уваги наступні поради від досвідчених кухарів:
Птицю можна запекти не тільки в рукаві, але й у фользі. Для цього замариновану і начинену фруктами качку потрібно загорнути в 3 шари фольги, після чого покласти на деко і відправити в розігріту духовку. Через 2 години птицю необхідно розгорнути, щоб вона підрум’янилася зверху.
Для утворення апетитною скоринки треба частина соку, що утворився при запіканні, вилляти з фольги або рукава ложкою, а потім додати в нього 1 ч. л. меду. Через 20 хвилин запікання в розгорнутому вигляді зверху на птиці утворюється дуже гарна скоринка.
Якщо для приготування страви використовувалася не домашня, а звичайна качка з супермаркету, то дуже часто усередині тушки можна виявити потрухи. Що з ними треба робити, знають далеко не всі господині. Деякі їх просто викидають у сміття. Так от, тельбухи можна помити, обсушити і покласти назад в качку разом з яблуками. Також можна підсмажити їх окремо на сковороді і подати з запеченої птахом, використовувати в якості начинки для пиріжків або приготувати з них паштет. Це справжній делікатес, від якого точно не потрібно позбавлятися.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!